Földöntúli izgalmakkal jutott be a Dallas a konferenciadöntőbe

Két és fél másodperccel a lefújás előtt P. J. Washington két sikeres büntetője révén 117–116-ra győzött a Dallas Mavericks az Oklahoma City Thunder ellen, ezzel bejutott az NBA nyugati főcsoportjának döntőjébe.

A Dallas Mavericks csapata az alapszakaszban elért ötödik helyezés ellenére is remekül szerepel a rájátszásban. Először a Los Angeles Clipperst búcsúztatták 4–2-vel, majd a főcsoport elődöntőjében az Oklahoma City Thundert is ugyanilyen arányban győzték le.

A vasárnapi meccsen, az American Airlines Centerben 20 000 szurkoló előtt, a Mavericks hatalmas fordítással, izgalmas végjátékban diadalmaskodott. A Thunder a harmadik negyedben még 17 ponttal vezetett, de a Dallas, Luka Doncic és Kyrie Irving vezetésével, felállt a padlóról.

A meccs végén Chet Homgren pontjaival az Oklahoma vezetett, de P. J. Washington büntetőivel a Dallas fordított, és 117–116-ra nyert. Washington clutch játékával biztosította csapata számára a győzelmet és a továbbjutást.

A konferenciadöntőben a Dallas Mavericks ellenfele a Denver Nuggets vagy a Minnesota Timberwolves lesz, akik jelenleg 3–3-as állással rendelkeznek.

Derricks Jones 22 pontot szerzett, ez sorozatban a harmadik karriercsúcsa számára. Doncic pedig egymás után harmadszor ért el tripla-duplát.

NBA, rájátszás, 2. kör

Nyugati főcsoport

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 117-116. A legjobb dobók között Doncic 29 ponttal, 10-10 lepattanóval és gólpasszal, Irving és D. Jones Jr. 22-22 ponttal, Lively 12 ponttal és 15 lepattanóval, Gafford 10 ponttal, míg az Oklahoma részéről Gilgeous-Alexander 36 ponttal, Jal. Williams 22 ponttal, Holmgren 21 ponttal, Joe és Dort 11-11 ponttal került megemlítésre.

A párharcot a Dallas 4:2-re nyerte meg.