Új szakasz az M6-oson, és tűzeset az M3-as autópályán

Kigyulladt egy autó az M3-as autópályán, míg az M6-os autópálya új szakaszát Bóly és Majs között átadták a forgalomnak, matrica egyelőre nem szükséges.

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény irányában, a Heves/Nagyfüged csomópontnál történt az incidens, ahol egy személygépkocsi kigyulladt. Az Útinform vasárnapi összefoglalója szerint a baleset miatt a 90-es kilométernél a külső sávot le kellett zárni.

Ezzel párhuzamosan, az M6-os autópálya új szakaszát, ami Bóly és Majs között húzódik, azaz a 192-es és a 205-ös kilométerek között, megnyitották a személygépkocsi forgalom számára. Ezt a szakaszt egyelőre matrica nélkül lehet használni.

A közlemény szerint, mivel az autópálya még nem éri el a határt, a tranzit tehergépjárműveknek továbbra is az 56-os és az 57-es főutakon kell közlekedniük Horvátország irányába.

A magyar-szlovén határ közelében, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti 7458-as jelű út szlovén határátkelőnél történt lezárás miatt a határátkelőhöz Felsőszölnök felől lehet megközelíteni.