Sanghajban szerzett tapasztalatok után Budapesten az olimpiai kvalifikáció a cél

A sanghaji olimpiai kvalifikációs versenyen részt vett magyar bréking versenyzők, Szarvák Csenge és Lobontiu Menotti Noris, bár nem jutottak be a főtáblára, de a tapasztalatokat felhasználva Budapesten a júniusi versenyen már az egyenes kieséses szakaszba szeretnének bekerülni.

A bréking, amely Franciaországban debütál majd az olimpián, Sanghajban került sorra az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat keretében. A BMX Freestyle, a gördeszka és a sportmászás már szerepelt a tokiói olimpián, de a bréktánc most először lesz része az olimpiai programnak, a 2018-as ifjúsági olimpiai sikerét követően.

Szarvák Csenge, aki a 34. helyen végzett, mindössze 13 ponttal maradt le a legjobb 32 közötti helyezéstől, ami a továbbjutást jelentette volna. A versenyző elmondása szerint a sanghaji esemény nagy élmény volt számára, és bár hibázott, ezekből tanulni fog. A tapasztalatokat felhasználva, még motiváltabb lesz a budapesti versenyre való felkészülés során.

Lobontiu Menotti Noris, aki a férfiak között a 38. helyen végzett, szintén készül a budapesti megmérettetésre. A versenyző szerint a mezőny erős volt, de elégedett a teljesítményével és alig várja, hogy Budapestre érkezzen, ahol minden tőle telhetőt meg fog tenni a siker érdekében.

A bréking selejtezője mellett a BMX Freestyle, a gördeszka és a sportmászás versenyei is zajlottak, ahol már döntőket is rendeztek. A kvalifikáció szempontjából azonban a Ludovika Campuson, június 20. és 23. között megrendezésre kerülő verseny eredményei lesznek döntőek, mivel a két állomás összesített eredménye alapján osztják ki a kvótákat.