Új részletek a cirkuszi balesetről

Sikítás és sírás töltötte be a teret, amikor a Richter Flórián Cirkusz szombati előadása egy szerencsétlen baleset miatt félbeszakadt, ahol egy fémcölöp a közönségbe csapódott.

Egy néző beszámolója szerint az események váratlanul történtek. A cirkuszban először 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki a négy pontjára, amelyekre a védőhálót helyezték. Az incidens akkor történt, amikor az utolsó artista triplaszaltót hajtott végre, de a vele szembeni légtornász nem tudta elkapni, így ő a hálóba zuhant. Ebben a pillanatban a cölöp elengedett és a közönség felé repült. A nézők ijedten kezdtek el hagyni a helyszínt.

A baleset egyik szemtanúja megdöbbenésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az előadás első részében nem volt védőháló a légtornászok alatt, és hogy a szünetben néhány artista még a büfében is dolgozott. A helyszínen nem volt mentő, és a baleset után a szemtanú maga hívta fel őket. A mentőszolgálat azt közölte vele, hogy a cirkusztól már érkezett hívás, de arról nem voltak tájékoztatva, hogy sérülés történt.

A cirkusz a Facebook-oldalán közölte, hogy az ügy vizsgálati ideje alatt nem adnak ki további nyilatkozatot, de a vasárnapi előadásokat már megtartották.