A nap legfontosabb hírei – 2024.05.04.

A mai nap hírei között szerepel, hogy Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson, a közmédia törvényt sértett a Fidesz reklámjainak közzétételével, és a Publicus szerint vidéken Magyar Péter pártja áll jobban.

Jakab Péter pártja kizárásra került az Európai Parlamenti választásokon való indulásból. A Bors információi szerint az Országos Mentőszolgálat jelentése alapján Varga Judit mentőt hívott Magyar Péterhez. Az NVB megállapította, hogy a közmédia megsértette a törvényt azzal, hogy a Híradóban sugározta a Fidesz reklámjait.

A Publicus legfrissebb felmérése szerint vidéken Magyar Péter pártja, míg a fővárosban az ellenzéki összefogás népszerűbb. Továbbá több művész is távozik a Nemzeti Színházból Udvaros Dorottya mellett. Egy magyar beteg esete is napvilágot látott, aki Magyarországon nem kapott megfelelő ellátást, de Szlovákiában azonnal műtétre került.

Az Ötöslottó e heti nyerőszámait is közzétették. Végül a nemzetközi hírek között szerepel, hogy a Hamász képviselői Kairóba utaztak, ami előrevetítheti egy tűzszünet lehetőségét.