„Meghalni nem habostorta. El kélne a segítség” – Karsai Dániel a magyar kormánynak üzent

Az életvégi döntések meghozatalához való jogért folytatott harcában Karsai Dániel a magyar kormány "fülsiketítő hallgatását" kritizálta, és segítséget sürgetett.

Karsai Dániel, aki 209 napja kezdte meg küzdelmét az életvégi döntések meghozatalához való jogért, Seneca ókori sztoikus filozófus szavaival hívta fel a figyelmet az eutanázia engedélyezésének fontosságára. Facebook-bejegyzésében idézte Senecát, hangsúlyozva, hogy az életnek számtalan kijárata van, és bírálta a magyar kormányt, amiért nem reagál kezdeményezésére. Karsai szerint a halál nem könnyű dolog, és a kormányzati segítség, vagy legalább az elismerés, szükséges lenne.

Az alkotmányjogász nemrégiben az RTL-nek nyilatkozva fejezte ki csalódottságát amiatt, hogy a Fidesz nem engedi őt meghalni, és hogy a parlamentben egyetlen kormánypárti képviselő sem állt meg beszélgetni vele.

Karsai Péter, az alkotmányjogász testvére, az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy bár Karsai Dániel nem szeretné, ha csak gépek tartanák életben, a család még nem tárgyalt arról, mi történik majd, ha már csak a szemével lesz képes kommunikálni.

Karsai Dániel állapota az utóbbi időben romlott, április elején, éppen a 47. születésnapján került kórházba tüdőgyulladással. Jelenleg gyomorszondán keresztül táplálják, és beszédképessége is romlott.