Puzsér Róbert a főpolgármesteri székről és a Hard Talk pódiumbeszélgetésről beszélt

Puzsér Róbert az ATV műsorában elmondta, hogy eredetileg tervezte a főpolgármesteri székért való indulást a 2024-es választáson, de Vitézy Dávid miatt végül nem teszi meg. A Hard Talk pódiumbeszélgetésen Karácsony Gergely és Vitézy Dávid részvételével fog beszélgetni Budapest jövőjéről.

Puzsér Róbert az ATV műsorában közölte, hogy a Hard Talk pódiumbeszélgetésre meghívta mindhárom főpolgármester-jelöltet, és Karácsony Gergely, valamint Vitézy Dávid már jelezte részvételét. A műsorvezető szerint Budapestnek gazdára van szüksége, de ez eddig nem valósult meg. Tarlós István gondnoka volt a városnak, Karácsony Gergely viszont csak sodródik és a pozíciójához ragaszkodik, valós hatalom nélkül – fejtette ki véleményét az ATV Start című műsorában.

Puzsér azt is elárulta, hogy a pódiumbeszélgetést személyes indíttatásból szervezte meg, és fontosnak tartja, hogy a főpolgármesternek legyen víziója Budapest jövőjéről. Úgy véli, a város az összeomlás szélén áll, és sokan emiatt félnek főpolgármestert váltani. A Demszky Gábor féle referencia szerinte inkább csak a toldozgatásra volt jellemző.

Vitézy Dávidot illetően Puzsér Róbert úgy nyilatkozott, hogy szenvedélye Budapest, és reméli, hogy ha ő lesz a főpolgármester, akkor lesz egy vízió a város fejlődésére. Puzsér szerint Budapestnek elképesztő lehetőségei vannak, de jelenleg ezeket nem használják ki megfelelően. Ezenfelül, Puzsér elmondta, hogy ha csak a két nagy tömb állított volna jelöltet, akkor nagy lett volna a kísértés az indulásra, de Vitézy Dávid miatt, aki az ő 2019-es programjához hasonló ajánlatot tesz a budapestieknek, nem indult el a versenyben.

A műsorvezető azt is megosztotta, hogy nem indul újra a főpolgármesteri székért, mert az LMP jelöltjének víziói hasonlóak az ő célkitűzéseihez. A 2019-es választáson Puzsér Róbert 30 972 szavazatot kapott, ez 4,46 százalékot jelentett, szemben Karácsony Gergely 353 593 szavazatával (50,86 százalék).

A Hard Talk pódiumbeszélgetés témái

A Hard Talk pódiumbeszélgetésre a Vasas székházban május 17-én és 18-án kerül sor. Puzsér Róbert péntek este Vitézy Dáviddal, szombaton pedig Karácsony Gergellyel fog beszélgetni. A jelenlegi főpolgármestert a Karmelita-elleni szabadságharcról és arról fogja kérdezni, hogy miért nem adott át területet a gyalogosoknak öt év alatt. Vitézy Dáviddal pedig Budapest mozgásteréről az Orbán rendszerben és a főváros nyugati mintára történő modernizálásáról fog eszmét cserélni. Puzsér szerint Karácsony csak arra jó, hogy „ha szétreped a cső, akkor megfoltozza”.