Kövér László az Ukrajnát nem létező államnak nevezte

Narancsszínű masnik, fehér abroszos asztal, kóla és ásványvíz várták Kövér Lászlót a péceli Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában szerda este. A Nemzeti Közgyűlés elnökét sportbarátság fűzi a Pest megyei városhoz, amit Lajos Szűcs, a Fidesz országgyűlési képviselője titokzatosan felfedett: Kövér egy amatőr focicsapatban játszik ott péntekenként, amelynek a neve Fojikasör.

Ezúttal egy kampányeseményre érkezett, öltönyben és nyakkendőben, testőrök kíséretében. Az eseményt csak a Fidesz péceli csoportjának Facebook-oldalán hirdették meg. Sem a központi Fidesz-platformok, sem a Parlament weboldala, sem a Magyar Távirati Iroda (MTI) nem számolt be az ország egyik legkiemelkedőbb méltóságának, a Nemzeti Közgyűlés elnökének nyilvános megjelenéséről. Egy olvasói tipp alapján csendben beosontunk, és meghallgattuk, mit mondott Kövér László a Fidesz szavazóinak.

Az első érkezők félénken a terem hátsó részében foglaltak helyet, majd a bátrabbak előrébb ültek, és Kövér érkezésekor már megtelt az aula.

Tíz év után a Fidesz ismét indul a péceli önkormányzati választásokon, ahol 2019-ben egy helyi civil szervezet nyert. A kormánypártok helyi szervezetének megújulása után Ferdinandy István lett a vezetőjük és a polgármesterjelölt. Országos hírnevet 2013-ban szerzett, mint Zugló alpolgármestere, egy hangfelvétel miatt. Ezen összeütközött a Fidesz polgármesterével, Papcsák Ferenccel, és néhány hónappal később az interneten közzétettek egy hangfelvételt, amelyen egy vállalkozó panaszkodott neki, hogy vissza kell adnia a város által fizetett összeg 20 százalékát az épületfelújítási szerződésekért, amelyeket nyert.

A színpadon felállított hosszú asztalnál Kövér középen ült Ferdinandy és Lajos Szűcs között, valamint a Fidesz nyolc egyéni választókerületi jelöltje mellett, akik úgy hallgatták Kövér Lászlót, mint ahogy az apostolok hallgatják Jézust Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájának festményén.

"Nem élünk boldog időkben" - kezdte 45 perces beszédét a Nemzeti Közgyűlés elnöke, megpróbálva meggyőzni a hallgatóságot arról, hogy ha el akarják kerülni a harmadik világháborút és nem akarnak a transzatlanti globális birodalom gyarmatai lenni, akkor június 9-én más választásuk nincs, mint a Fideszre szavazni.

Kövér László szerint, még ha vannak is ellenfelek, kritikusok és árulók, Magyarország "Európa egyik legnormálisabb, legbékésebb és legbiztonságosabb sarkává" vált, és a fejlődés egyik legígéretesebb helyévé "egy kontinensen, amelynek jobb napjai voltak".

A Nemzeti Közgyűlés elnöke szerint a 2012 és 2022 közötti tíz év

"aranyként fog bevonulni a magyar történelem krónikáiba, amilyet egészen az első világháború kitörése előttig nem találunk".

Még a Kádár-rendszer alatt sem emlékszik olyan évtizedre, amelyben az emberek életszínvonala és az ország teljesítménye ugyanolyan mértékben és ütemben nőtt, mint az elmúlt tíz évben.

A nyugdíj- és béremeléseken, a családtámogatásokon és a munkahelyteremtésen túl a legzseniálisabb megoldásnak a közfoglalkoztatási programot tartja, amely szerinte megszakította a hosszú távú munkanélküliség generációinak reprodukcióját és növelte a közbiztonságot. Az elmúlt évek sikerének tartja az "Keleti Nyitás" politikáját és "a teljes magyarságpolitikát", amely a trianoni szerződés óta hiányzott.

Úgy véli, hogy Magyarország nemzetközi politikai presztízse nőtt, és befolyása nagyobb, mint amit az ország mérete indokolna. Ennek következménye Kövér szerint az, hogy "egyre nagyobb hatalmakat zavarunk, és egyre többen vannak ellenünk."

"Egyre többen próbálnak egyre méltatlanabb és szemtelenebb módon beavatkozni belügyeinkbe, megpróbálva aláásni a kormány támogatottságát és pozícióját, és eltávolítani a hatalomból".

Szerinte az ellenséges hatalmak nem sajnálják a költségeket és az energiát arra, hogy létrehozzanak egy olyan ellenfelet, aki képes lehet leváltani a jelenlegi kormányt. Ezért magas a tétje a június 9-i választásoknak.

Míg korábban az EP-választások valójában szimpátiaszavazások voltak a két parlamenti választás között, most ez lesz a szavazás a mindeddig elért eredmények védelmében, "amely befolyásolhatja, sőt talán el is döntheti Európa jövőjét".

Kövér szerint az Európai Unió egyszer egy értelmes, előremutató ötlet volt, egy jó ötlet és egy jó program, "csak a megvalósítása ment félre". Néhányan valahol úgy döntöttek, hogy az egyenlő státuszú és egyenlő jogú, független, szuverén államok közösségét az Európai Egyesült Államokká alakítják át,

"amely valójában egy transzatlanti globális birodalom alárendelt része lenne, ahol csak egy tartomány szerepét tölthetnénk be."

Ráadásul még csak nem is a legerősebb szerepet töltenénk be ott, hanem az alárendeltek alárendeltjei lennénk, tette hozzá. Azonban szerinte az, aki Brüsszelben, Washingtonban vagy Berlinben azt gondolja, hogy önként alávetjük magunkat ezeknek az imperialista törekvéseknek, nyilvánvalóan nem ismeri a történelmünket.

Meg van győződve arról, hogy a migránsokat azért akarják Európába hozni, hogy könnyebb legyen megvalósítani az Európai Egyesült Államok ötletét. Ezt úgy magyarázta, hogy az államok ellenállását az identitásuk és öntudatuk elvesztésével lehet legyőzni. Ennek egyik eszköze az, hogy tömegesen engednek be idegen kultúrájú embereket, akik széttörik az évszázadok alatt kiépített közösségi kötelékeket. A hallgatóság hallhatóan megdöbbent, amikor arról beszélt, hogy Németországban már tömegek követelnek kalifátust, és hogy "ma az Európai Unió tagállamaiban tízezrek vannak, akik bármilyen iszlamista erőszak potenciális támogatói lehetnek".

Kövér szerint egy másik ok, amiért George Soros 1 millió migránst akart letelepíteni Európában, az az, hogy az EU kölcsönt vegyen fel az ő eltartásukra, és így örökké eladósodjon. És Európa eladósodása csak egy dolgot eredményezhet: az ellenzéki DK Klára Dobrev által emlegetett Európai Egyesült Államokat.

Azt is mondta, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti háború is Európa eladósodásáról és elkötelezettségéről szól. Arra akarják kényszeríteni a tagállamokat, hogy

"közös kölcsönt vegyenek fel az ukránok háborújának finanszírozására és a nem létező Ukrajna állam működtetésére, majd Ukrajna újjáépítésére".

Úgy véli, hogy a háború időtartamára egyértelmű és határozott választ lehet adni. "Addig fog tartani, amíg a hitelezők számára nyereségesebb a háború folytatása, mint a felújításra kölcsön adni a pénzt. Amikor a felújításra való kölcsönadás válik nyereségesebbé, akkor lesz béke".

Még ha a Fidesz is nyer, nem szabad reménykednünk abban, hogy június 10-én teljesen új Európára ébredünk, mondta az elnök. Ő maga sem várja, hogy az általa szuverenista jobboldalnak nevezett tábor többséget szerezzen az ő szemében a "még mindig kereszténynek és konzervatívnak nevezett" Európai Néppárttól a "vérvörös kommunista" táborig terjedő mainstreammel szemben. De lát esélyt arra, hogy az egykori Fidesz pártcsalád,

az Európai Néppárt koalíciót alkothat az Identitás és Demokrácia, valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjával.

Az önkormányzati választásokkal, amelyek ugyanazon a napon lesznek Magyarországon, mint az EP-választások, Kövér nem vesztegetett sok időt. A pécelieknek egy olyan képviselő-testületet javasolt, amely együttműködik a kormánnyal. "Igen, nincs semmi rossz vagy szégyellnivaló abban, ha támogatjuk a kormány erőfeszítéseit az ország javára, mert ez az önkormányzatoknak is előnyös. De legalábbis ne teremtsen akadályokat, vagy ne viselkedjen ellenségként a kormánnyal szemben, amelyen végül is alapvetően múlik az önkormányzat fejlődése" - jegyezte meg.

A hallgatóság nem tehette fel kérdéseit, helyette a fórum előtt benyújtott kérdések válogatását olvasták fel. Kövér Lászlóhoz csak egy kérdést intéztek: "Miért maradhatnak hivatalban azok a politikusok, akik az ország ellen döntenek?" Kövér egyetértett a felvetéssel, és hozzátette, hogy élesebben is megfogalmazhatná: "Miért nem zárják börtönbe az árulókat?"

Sajnálta, hogy a hazaárulás már nincs benne a Büntető Törvénykönyvben. De még ha benne is lenne, véleménye szerint nehéz lenne olyan definíciót megfogalmazni, amely lefedné az ellenzéki politikusok, mint például Cseh Katalin vagy Dobrev Klára által elkövetett összes cselekményt. Csak egy megoldással tudta megnyugtatni a Fidesz közönségét: az árulókat a választók büntethetik meg.

"És akik rájuk szavaznak, megérdemlik. A demokrácia egy kert, ahol mindenki a saját választott virágait szagolgatja".

Ezután Kövér hallgatott, miközben a helyi képviselőket a forgalomcsökkentésről, fejlesztésekről és az illegális szemétlerakás megelőzéséről kérdezték. A kampányesemény végén Pécelen meleg taps, fotózkodás és szívélyes kézfogások közepette búcsúztatták az elnököt.

Gyors, pontos és pártatlan hírekért Magyarországról iratkozzon fel a Telex angol nyelvű hírlevelére!