Szentkirályi Alexandra nem kézfogásra, hanem vitára vágyik Gyurcsánnyal

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje kijelentette, hogy bár nem fogna szívesen kezet Gyurcsány Ferenccel, mégis szeretne vele vitázni, mivel úgy véli, hogy a DK elnöke irányítja Budapestet Karácsony Gergely helyett.

Szentkirályi Alexandra a Blikknek adott videóinterjúban beszélt arról, hogy Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely személye rémálom számára, és kritikusan nyilatkozott a főváros jelenlegi vezetésével kapcsolatban. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint Gyurcsány Ferenc jelensége motiválta őt a Fidelitasba való belépésre 2005 környékén, és az őszödi beszéd is meghatározó volt a későbbi közéleti tevékenységében.

Szentkirályi úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány a kormánynál ül, míg Karácsony a hátsó ülésen, a gyerekülésből pislog kifelé. A főpolgármester történelmi bűnét abban látja, hogy 2019-ben bevitte a hátán Gyurcsányt és az ő embereit Budapestre, ezzel visszahozva a "Gyurcsány-korszakot". Azt is megemlítette, hogy még Gyurcsány volt testőrének is munkát találtak egy fővárosi cégnél.

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergely minden pozícióját ugródeszkának használja, és nem tartotta be a választóknak tett ígéreteit. Szentkirályi szerint a főpolgármesternek inkább azon kellene dolgoznia, hogy Budapest élhető, szervezett és tiszta legyen. Kiemelte, hogy nem hisz az emberek megbélyegzésében, de a liberálisabbak is ugyanúgy azt szeretnék, hogy ne folyjon ki a szemét a kukából, hogy lehessen közlekedni, és hogy tisztább legyen a levegő vagy az utcák.

Szentkirályi beszélt arról is, hogy a férjével, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel otthon is szoktak politikáról beszélgetni, de nem emlékeznek arra, hogy valaha is szakmai kérdésben ne értettek volna egyet. Hozzátette, hogy nem szeretik a magánéletüket a nyilvánosság elé tárni, és a kislányukról sem tesznek közzé képeket, mivel nem véletlenül magánélet a magánélet.

Végül az interjúban kiderült, hogy Szentkirályi hobbija a gombászás, és csak olyanokkal megy gombászni, akik értenek hozzá. Azt is megígérte, hogy soha nem fog gombapaprikást, vagy bármi mást főzni Gyurcsánynak, "maximum egy vereséget Karácsony Gergellyel közösen". Szentkirályi Alexandra megjegyezte, hogy nagyon elege van Gyurcsány Ferencből, és bár ha találkoznának köszönne, de nem szívesen fogna vele kezet.