A Tisza Párt EP-képviselőjelöltjei rejtőzködnek

A Tisza Párt EP-képviselőjelöltjei közül alig tudunk valamit, Magyar Péter pártja a nyilvánosság elől rejtegeti őket. A párt nyilvános pályázaton választotta ki jelöltjeit, akikre több mint 95 ezer szavazat érkezett a bemutatkozó videókra, de a jelöltek politikai elképzeléseiről keveset tudni.

A Tisza Párt EP-listáját Magyar Péter vezeti, aki előre jelezte, hogy nem veszi fel a mandátumot. A közvélemény-kutatások szerint a párt akár négy-öt képviselőt is küldhet az Európai Parlamentbe. Azonban a jelöltek politikai terveiről, az Európai Unióról vagy Magyarország jövőjéről szóló információk hiányoznak.

A kampányban csak Magyar Péter szerepel aktívan, míg a többi jelölt, Tarr Zoltán kivételével, nem vesz részt kampányfórumokon és interjúkat sem adnak. Tarr Zoltán, aki a Tisza Párt EP-listájának harmadik helyén szerepel, több interjút adott, de ő sem beszélt képviselői terveiről. Tarr a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményéből való kirúgása után vált ismertté, miután felszólalt egy tüntetésen.

Kulja András, a Tisza Párt egyik ismert képviselőjelöltje, aki egy egészségügyi tematikájú TikTok-csatornát vezet, több mint 365 ezer követővel, nem válaszol a vele készítendő interjúra vonatkozó megkeresésekre. Dávid Dóra, aki a párt EP-listájának második helyén áll, és gyakorlatilag a listavezető, szintén nem nyilatkozik, és a párt sajtóosztályához irányítja az érdeklődőket.

Magyar Péter, aki rendszeresen ad interjúkat, például a Telex stúdiójában is megfordult már, nem oszt meg információkat a csapatáról és a körülötte lévő szereplőkről. Ezzel szemben más pártok képviselőjelöltjeivel, mint például Törley Katalin (MKKP), Dobrev Klára (DK), Toroczkai László (Mi Hazánk), Donáth Anna (Momentum), Molnár Csaba (DK), Ungár Péter (LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Néppárt), már készült interjú és élő választási műsorban is szerepeltek.

A DK-MSZP-Párbeszéd közös listáját vezető Dobrev Klára már túl van az első vitán, ahol a Momentum (Donáth Anna), az MKKP (Le Marietta) és a Mi Hazánk (Toroczkai László) listavezetőivel vitázott, de a Tisza Párt képviselői nem vettek részt az eseményen. A DK és a Momentum is felhívást intézett a Tisza Párt jelöltjeihez, hogy vegyenek részt a politikai vitákban. A DK vitára hívja a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét, míg a Momentum a Tisza Párt "valódi listavezetőjét", Dávid Dórát várja egy vitára, ahol többek között az uniós pénzek kezeléséről, Ukrajna helyzetéről és az európai integráció jövőjéről kérdeznék.