Szupercella támadása: Székesfehérvárt már elérte, Budapestet is megtépázta

Székesfehérváron diónyi jégdarabok hullottak az égből, amikor egy szupercella csapott le a városra, és most Budapestet is megtépázta.

A jelenség délnyugatról érkezett, és nem sokkal 4 óra után érte el Székesfehérvárt, ahol felhőszakadás és jégeső kísérte a vihart. Az Időkép szerint a legnagyobb jégszemek akár cseresznye, sőt dió nagyságúak is voltak. A szupercella a várost elhagyva továbbhaladt, és várhatóan a fővárost is eléri. A vihar kicsit erejét vesztve, de jelentős mennyiségű jéggel érkezett Budapestre, ahol Budaörsön, Érden és több más kerületben is jégesőt tapasztaltak. Diósdon akadtak dió nagyságú jégszemek is, míg Kelenföldről nagyszemű jég hullásáról érkeztek felvételek.

Székesfehérvárról érkező képek tanúsága szerint a vihar komoly intenzitással érkezett, és hasonlóan erős vihar várható Budapesten is. Nem csak Fejér megyében, hanem Vas megyében, pontosabban Nemescsón is jégesőt tapasztaltak. Érd egyik utcájában a hirtelen lehullott csapadék miatt kisebb patak alakult ki.

A heves zivatar már elhagyta Budapestet, de nem biztos, hogy ez volt a nap utolsó zivatarja a fővárosban. Kelet felől ugyanis újabb szupercella közelít, így további viharokra lehet számítani. Nyugat felől is újabb szupercella közelít, ami további viharokat hozhat a fővárosba.