A Megoldás Mozgalom milliárdos buszával járja az országot

Minden héten egymillió forint készpénzzel lepik meg szavazóikat a Megoldás Mozgalom (MEMO) által.

Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom EP-listavezetője különféle videókban arra ösztönzi az embereket, hogy a sikert manifesztációval lehet bevonzani. "Gyere el, csukd be a szemedet és képzeld azt, hogy ez az 1 milliárd a tiéd. A te sikered, a te vállalkozásod, a te osztalékod" - így csábítja a szavazókat. Az RTL Híradó riportjában bemutatott módon, Huszár egy egymilliárd forinttal megtöltött busszal járja az országot.

A mozgalom mögött álló Gattyán György, Magyarország egyik leggazdagabb embere, így van miből finanszírozni a buszos kampányt. Huszár szerint a mozgalomnál nemcsak a vagyon, hanem a mandátum is manifesztálható. Huszár Viktor, aki a teqball egyik ötletgazdája, üzletember és közgazdász, úgy véli, talán lenne nála alkalmasabb ember is a pozícióra, de egyelőre őt választották az EP-listavezetőnek, mert szervezetük így döntött.

A pénzzel teli busz azon településeken osztja szét az egymilliárd forintot, ahol a párt polgármester-jelöltje győzedelmeskedik. Az első egymillió forintot már átadták Hajdúszoboszlón, egy "BIZALOM" feliratú aktatáskában. A kofferben lévő ezer forintosokat egy helyi család kapta, akik a rezsiköltségeikre tervezik fordítani az összeget. "Én azt hittem valami ajándékutalványt kapok" - mondta a családapa, miután kezet rázott Huszár Viktorral, aki ezután visszaszállt a Milliárdos Buszra. A terv szerint minden héten egy szerencsés személyt lepnek meg egymillió forinttal, ehhez csupán regisztrálniuk kell a mozgalom weboldalán.