Hadházy Ákos a keszthelyi óvodaprojekt problémáiról számol be

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő személyesen tekintette meg a keszthelyi, 200 millió forintos Európai Uniós projekt keretében megvalósult óvodafelújítást, amelynek helyszínén jelenleg csupán egy torzó látható.

A képviselő szombati délelőtti posztjában osztotta meg tapasztalatait, és néhány látványos képpel illusztrálta, hogy milyen eredmény születhet, ha egy olyan cég kapja a felújítási munkálatokat, amely ellen több végrehajtási eljárás is indult, és ahol a tulajdonosok vagyoni részesedését lefoglalták. Hadházy szerint a cég tulajdonosai korábban már csődbe vitték egy másik vállalkozást, és egyikük szerepelt a 10 millió forintot meghaladó adótartozók listáján is.

Az InvestMondi-System Kft. korábban több önkormányzati ingatlan felújítására is megbízást kapott a korábbi keszthelyi városvezetéstől. Azonban a későbbi, szintén Fidesz által vezetett városvezetés felmondta ezeket a szerződéseket, mivel a cég nem felelt meg a munkavégzési követelményeknek, és emiatt feljelentések is születtek.

A vállalat ellen 2017 őszétől kezdődően több végrehajtási eljárás is indult, kezdetben piaci szereplők és közjegyzők által, majd 2021-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei igazgatósága is bekapcsolódott. A tulajdonosok vagyoni részesedését ideiglenesen lefoglalták, és 2021 novemberében a bíróság a cég felszámolását rendelte el. A keszthelyi önkormányzat a Kamondi-Lukács Csaba és Kamondi-Lukács Mónika tulajdonosokkal úgy kötött szerződést, hogy ők korábban már egy másik céget, a BauMondi Kft.-t is csődbe vitték.

Hadházy Ákos emlékeztet arra is, hogy a keszthelyi óvodafelújítási projektért felelős politikus Nagy Bálint volt, aki előbb alpolgármesterként, majd polgármesterként tevékenykedett, és jelenleg Lázár János építési és közlekedési miniszter államtitkára.