Beleszerettem az autómba: történetek a Swiftről

A Suzuki Swift modellek 41 éve készülnek, és a hetedik generációja ma is a szalonokban várja a vásárlókat. A kisautó története és a tulajdonosok szeretete különleges kapcsolatot árul el az autó és gazdái között.

A "mi autónk" szlogen már régóta ismert, és a Suzuki Swift tulajdonosokkal folytatott beszélgetések során kiderül, hogy az autók iránti szeretet és tisztelet ma is él. A Swift első generációja 1983-ban indult Cultus néven, de két év múlva Swiftre keresztelték át. Az MK1 modell gazdaságos működése és strapabíró felépítése miatt vált népszerűvé. Magyarországon 1992 óta gyártják a Swiftet, és azóta vált igazán "a mi autónkká". Az MK3 modell, amelyet 1993-tól 2004-ig gyártottak, különösen kedves a magyarok szívének, hiszen ekkor már Esztergomban készült. Az újabb generációk is sikeresek voltak, és a jelenlegi, 2017-es hatodik generáció már hibrid meghajtású modelleket is kínál, bár a gyártás visszakerült Japánba.

Bálint, egy villanyszerelő, aki szereti és gondosan ápolja három éve használt Swiftjét, elmondta, hogy az autó kompakt mérete és kényelme miatt vált szerelmévé. A városi forgalomban való könnyű navigálás és a gyors parkolóhely-találás is hozzájárult ehhez.

Emília, egy másik tulajdonos, arról számolt be, hogy a Swiftje a család első számú járművé vált, miután a másik autójukat totálkárosra törték. Egy tengerparti nyaralás során a Swift meglepően sok csomagot és a két kamasz gyermeket is kényelmesen szállította, és a vezetést segítő technológiák, mint a sávtartó asszisztens és a vészfékasszisztens, pozitív meglepetést okoztak.

Kálmán bácsi, aki már a harmadik Swiftjét használja, elmondta, hogy az autó megbízhatósága és a benne rejlő extrák miatt nem váltana más típusra. Bár az alacsony üléspozíció némi nehézséget okoz neki és feleségének, a Swift továbbra is megfelel az igényeiknek.

A Swift tulajdonosok további indokokat is megosztottak arról, miért szeretik autójukat. Egyesek a hibrid meghajtás elérhető árát, mások a haladó technológiákat, mint a holttérfigyelő és a hegymeneti indulás-segítőt emelték ki. A Swift színes és egyedi formavilága, valamint a modern belső tér és vezetéstámogató rendszerek is hozzájárulnak az örömteli vezetési élményhez.

A cikket a Dialogue Creatives készítette a Magyar Suzuki Zrt. megbízásából.