A Fehérvár kiütötte a létszámhátrányos MTK-t és a Mezőkövesd biztosan az utolsó

A Fehérvár FC már a 10. perctől emberelőnyben játszva 4–0-ra győzte le a vendég MTK Budapest csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában, így biztosította helyét a nemzetközi kupák következő idényében.

A Fehérvár FC azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel áll a második helyen a Paks előtt, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, továbbá a Puskás Akadémiát hét, a Debrecent pedig nyolc ponttal megelőzve, így a bajnokság végén már nem kerülhet a negyedik helynél rosszabb pozícióba.

Az MTK Budapest csapata korán emberhátrányba került, miután Kádár Tamás a 10. percben piros lapot kapott Mamadou Karamokó felrúgása miatt. A Fehérvár ezt kihasználva a 23. percben Katona Mátyás góljával szerezte meg a vezetést, majd a 32. percben Tobias Christensen és a 40. percben Csongvai Áron találataival már a szünet előtt eldöntötte a mérkőzést.

A második félidőben csökkent a játéktempó, az MTK próbálkozásai ellenére a Fehérvár könnyedén uralta a játékot. A 77. percben Pető Milán élete első NB I-es gólját szerezve növelte a hazaiak előnyét, míg Karamoko a 85. percben kihagyott büntetőjével hagyta ki a lehetőséget, hogy teljessé tegye a kiütést.

A 31. forduló további mérkőzéseiben a már biztos kieső Mezőkövesd hazai pályán 2–1-re kikapott a Zalaegerszegtől, ezzel eldőlt, hogy a borsodiak végeznek az utolsó helyen az élvonalban. A Mezőkövesd sorozatban kilencedik hazai bajnokiját vesztette el, míg a ZTE vendégként március közepe óta nem talált legyőzőre.

A forduló további mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezik, többek között a Puskás Akadémia-Kisvárda, Újpest-Diósgyőr, Kecskemét-Paks, valamint a Ferencváros-Debrecen párosításokban.

(Index/MTI)

Ajánlókép: Pető Milán gólöröme. (Fotó: fehervarfc.hu)