Tarlós István: Vitézy a mai napig sértődött ember

Tarlós István szerint Vitézy Dávid, a BKK egykori vezetője, aki jelenleg főpolgármester-jelölt, sértődöttségből próbál erkölcsi tőkét kovácsolni abból, hogy elbocsátották. A volt főpolgármester cáfolja, hogy orosz nyomásra távolították volna el Vitézyt a pozíciójából.

Tarlós István, Budapest egykori főpolgármestere a Mandiner interjújában beszélt arról, hogy már 2012-ben háttérbe akarta szorítani Vitézy Dávidot, és ezt nem orosz nyomásra tette. Tarlós azt állítja, hogy ha Vitézy nyomást érzett volna, azt írásban kellett volna jelentenie, de ezt nem tette meg. Az orosz metrókocsik beszerzésével kapcsolatban Tarlós megjegyezte, hogy ő sosem tárgyalt az oroszokkal, ellentétben Vitézyvel, aki saját bevallása szerint 2013-ban igen.

A volt főpolgármester emlékeztetett arra is, hogy Vitézy ötlete volt az e-jegyrendszer, és ő készítette elő azt a projektet, amely később rendőrségi nyomozáshoz vezetett, bár bűncselekményt nem találtak. Tarlós szerint a Fideszen belül is feszültséget okozott Vitézy háttérbe szorítása.

Tarlós úgy véli, hogy az LMP néhány fővárosi mandátum megszerzéséért állt be Vitézy mögé. A főpolgármester-jelölt kampányígéreteit félrevezetőnek és teljesíthetetlennek tartja, például a bérlakások építését az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek és tanároknak. Tarlós kérdőjelezi, hogy a piaci lakbérek mellett melyik bank finanszírozná tízezer lakás építését, és kritizálja Vitézy 101 pontból álló, szerinte kezelhetetlen programját.

A kampány során Tarlós többször is kritizálta Vitézyt, például a 3-as metró ügyében. Vitézy viszont szintén bírálta az egykori főpolgármester tevékenységét, legutóbb a főváros zászlaja miatt.