Soros György és az Izrael-ellenes tüntetések finanszírozása

A közösségi médiában és néhány médiumban terjedő összeesküvés-elméletek szerint Soros György finanszírozza az Izrael-ellenes tüntetéseket, és ezzel konfliktust generál.

Az Egyesült Államok egyetemein a palesztin–zsidó konfliktus miatt kialakult feszültség miatt több helyen online oktatásra váltottak. A diákok és az oktatók közötti megosztottság miatt a vezetőség a diákok biztonságát tartotta szem előtt. Az elmúlt napokban palesztinbarát diáktüntetések zajlottak, melyeket a rendőrség több helyen felszámolt, több mint ezer embert letartóztatva. A Columbia Egyetemen és néhány másik iskolában a rendőrség beavatkozására volt szükség.

A The Jerusalem Post szerint az összeesküvés-elméletek szerint Soros György és az általa finanszírozott szervezetek Izrael bábjai, és a gázai háborúról próbálják elterelni a figyelmet.

David Icke és a World Alternative Media Soros Györgyöt azzal vádolják, hogy „Izrael embere”, és mindkét oldalt pénzeli, hogy megossza az embereket az Egyesült Államokban. Egy Dark Knight nevű felhasználó szerint Soros direkt generál konfliktust, profitál belőle, majd megoldást kínál.

Egy SHAREverything nevű felhasználó a „cionistákat” vádolja azzal, hogy elterelik az emberek figyelmét a Palesztinában elkövetett bűnökről, és sokan úgy vélik, hogy az Egyesült Államokat is cionisták irányítják.

A Mondoweiss Izrael-ellenes weboldalon megjelent karikatúra szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szándékosan vonja el a figyelmet a gázai helyzetről.

Amichai Chikli izraeli miniszter Soros Györgyöt a cionizmus és a zsidó nép egyik legnagyobb ellenségének nevezte, és azt állította, hogy a Columbia Egyetem campusán „kis Sorosokat” lehet látni, akik a Hamasz támogatóival működnek együtt. Chikli szerint Soros az öngyűlölő zsidók közé tartozik, és a holokauszt emlékezete, valamint az antiszemitizmus meghatározása ellen dolgozik.