Függetlenként indulnak a botrányhős polgármesterek

Mindketten függetlenként mérettetik meg magukat a júniusi önkormányzati választáson: a négygyerekes családot kilakoltató bébi és az egészségházba beköltöző bácsszőlősi polgármester is.

Brunner Imre, Béb polgármestere, aki 2022-ben azzal került be a hírekbe, hogy egy bajba jutott család házát szerezte meg végrehajtási eljárásban, újra indul a polgármesteri székért. Az ingatlan becsértékét az önkormányzat jegyzője által kiadott dokumentum alapján állapították meg, aki a polgármester munkáltatója. Brunner a hárommillió forintos kikiáltási áron vásárolta meg a 80 négyzetméteres ingatlant, majd kilakoltatta a családot. Az ügyben hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárás, de a rendőrség megszüntette a nyomozást.

A másik polgármester, Szarvas Róbert, Bácsszőlős vezetője ellen is hivatali visszaélés miatt indult eljárás. Hadházy Ákos független képviselő szerint Szarvas beköltözött az EU-pénzből felújított orvosi lakásba, és a jegyző, valamint a kormányhivatal felszólítására sem hagyta el azt. Szarvas először letagadta, hogy ő lenne a polgármester, majd amikor tovább faggatták, azt válaszolta: „Bazmeg, valahol laknom kell!”. Később azt nyilatkozta, hogy nem beszélt hosszabban Hadházy Ákossal, mert vécére kellett sietnie. Szarvas, aki azóta elhagyta az egészségházat, a június 9-i önkormányzati választáson szintén függetlenként indul.

Mindkét polgármester a korábbi választásokon más színekben indult, de most függetlenként mérettetik meg. Az RTL Híradó megkeresésére egyikük sem kívánt nyilatkozni.