Ursula von der Leyen dicsérte Magyarországot az uniós csatlakozás 20. évfordulóján

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, elismerő szavakkal illette Magyarországot az Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából, miközben a magyar kormány az ő képével plakátolta tele az országot.

Az Európai Bizottság elnöke szerint a magyar emberek hozzájárulása erősebbé tette Európát, és Magyarország pezsgő kultúrája, valamint gazdasági dinamizmusa az egész unióra kiterjed. Ursula von der Leyen egy közösségi oldalon közzétett videóüzenetében emlékeztetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt Magyarország és az unió "egy közös otthonban egyesült", és hogy az ország mindig is Európa szívében helyezkedett el.

Az elnök asszony kiemelte, hogy a vasfüggöny mögött a magyarok nemzedékei a szabadságukért harcoltak, és húsz évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy "elfoglalják méltó helyüket kontinensünk közepén", Európát választva. Azóta az Európai Unió megerősödött, és Magyarország is számos területen fejlődött, új iskolák, kórházak és autópályák épültek, valamint saját fejlesztésű megújuló energiaforrások kiépítésére került sor, többségük európai uniós forrásokból.

Ursula von der Leyen üzenetében azt is hozzátette: „Együtt erősebbek vagyunk. Éljen sokig Európa!”. Ezzel szemben a magyar kormány az ő képét használva igyekszik a választói körében negatív képet kialakítani az Európai Bizottság elnökéről.