Oroszország ismét Odesszát támadta, partizánakciók Mariupolban

Az orosz hadsereg újabb támadást hajtott végre Odessza ellen, aminek következtében három ember életét vesztette. Az Ukrajna elleni invázió keddi fejleményei között számoltak be erről az eseményről.

Az orosz fegyveres erők folytatják a dél-ukrajnai stratégiai fontosságú város, Odessza bombázását. A legutóbbi támadás során három civil vesztette életét. Az invázió kezdete óta többször érte támadás a Fekete-tenger partján fekvő várost, amely Ukrajna egyik legnagyobb kikötővárosa és jelentős kulturális központja is egyben.

Eközben Mariupolban a helyi ellenállás egy merész akciót hajtott végre, amely során kilenc orosz katonatisztet mérgeztek meg szennyezett alkohollal. Az orosz közösségi oldalakon is megerősítették az eseményt, amelyet a mariupoli ellenállás vállalt magára, és még egy fotót is megosztottak a szeszek leszállításáról. A városi tanács szerint Mariupolban rendszeresen történnek rejtélyes halálesetek, és sok orosz katona hal meg nehezen magyarázható módon. A helyi lakosokat gyakran gyanúsítják meg a gyilkosságokkal, és az oroszok razziákat tartanak a szabotőrök után kutatva.

A keddi események részleteiről további információkat a közvetítésünkben találhatnak az érdeklődők. Az orosz-ukrán konfliktusban napról napra változnak a frontvonalak, és a harcok súlyos humanitárius következményekkel járnak mindkét fél számára. Az ellenállási csoportok tevékenységei, mint a mariupoli incidens, tovább bonyolítják a helyzetet, és újabb dimenziót adnak a konfliktusnak.