Rekordközeli lottófőnyereményt nyert a rákkal küzdő férfi

Egy Laoszból származó 46 éves férfi, aki nyolc éve küzd a rákkal, megnyerte a Powerball 1,3 milliárd dolláros (kb. 473,3 milliárd forint) jackpotját Oregon államban.

Cheng Saephan, aki a múlt héten is részt vett egy kemoterápiás kezelésen, pár héttel a kezelése előtt adta fel a nyertes szelvényt. A férfi ezzel minden idők negyedik legnagyobb nyereményét érte el a Powerballon, és minden amerikai lottót összevéve a nyolcadik legmagasabb összeget vihette haza.

Saephan a nyeremény kapcsán elmondta, hogy áldott érzés fogja el, és hogy az élete megváltozott. Most már képes lesz ellátni a családját, és a legjobb orvost fogadhatja fel magának. Több mint 20 szelvényt vásárolt, és imádkozott, hogy segítsen rajta és a gyerekein.

A férfi tervei között szerepel, hogy egy részét a nyereménynek adja a barátjának, aki korábban 100 dollárt adott neki a szelvények megvásárlására. Saephan azt is elmondta, hogy először a családjával szeretne elmenni vásárolni, és nem tervezi elszórni a pénzt. A nyeremény ellenére továbbra is lottózni fog, mert úgy érzi, lehet, hogy ismét szerencséje lesz.

Az Oregon Lottery információi szerint az 1,3 milliárd dolláros nyeremény a Powerball történetében a negyedik legnagyobb jackpot, és az amerikai lottófőnyeremények között a nyolcadik legmagasabb összeg. A rekordot Kaliforniában állították fel 2022-ben, amikor a jackpot összege 2,04 milliárd dollár (kb. 739 milliárd forint) volt.