Zavartalan közlekedés a magyar autópályákon május elsején

A munka ünnepén a magyar autópályákon nem tapasztalható dugó vagy nagyobb torlódás, a közlekedés zavartalanul folyik.

Az utinform.hu adatai alapján az országos gyorsforgalmi- és főúthálózaton nem jelentkeznek olyan balesetek vagy torlódások, amelyek jelentősen befolyásolnák a közlekedést. Ezen a napon a közúti közlekedés biztonságát és folyamatosságát nem zavarják ilyen események.

Az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométerszelvények között új terelést alakítottak ki. A belső sávokat mindkét irányban lezárták, így a forgalom a külső- és leállósávokon halad sávelhúzással.

A Budapest felé vezető oldalon az M7-es autópályán felújítási munkálatok miatt szintén szükségessé vált egy lezárás. A 152-es és a 143-as kilométerszelvények közötti szakaszt nem lehet használni, ami érinti a 150-es kilométernél található Lengyeltóti/Fonyód és a 145-ös kilométernél lévő Ordacsehi/Balatonboglár-dél csomópontokat is.

A lezárások miatt a kerülőútvonal a Balatonfenyves csomópont és a Lengyeltóti/Balatonboglár-Centrum csomópont közötti részen a 7-es főút felé vezet. A közlekedőknek érdemes figyelemmel kísérniük az aktuális útinformációkat, különösen azokat, amelyek az egyes rendezvények miatt bevezetett korlátozásokról szólnak.

Az M7-es autópályán a Budapesttől a Balaton felé vezető oldalon a 21-es kilométernél négy személyautó karambolozott, ami miatt a külső és a leálló sávot lezárták, és a torlódás mértéke elérte a 3 kilométeres hosszúságot. A rendőrség szerint a baleset 11 óra 35 perc körül történt, és forgalomkorlátozás van érvényben.

Az Útinform szerint a 8-as főúton, Tüskevár közelében a 105-ös kilométernél is baleset történt: két személyautó karambolozott, és a fél útpályát lezárták. A 11-es főúton az erős forgalom miatt kell torlódásban araszolgatni a budakalászi M0-s körforgalomtól, egészen Szentendrén át.