Választási plakátokat tépett le egy férfi Budapesten

A rendőrség őrizetbe vett egy 39 éves szigetszentmiklósi férfit, aki több választási plakátot rongált meg a IX. kerületben. A férfi egy két kilométeres szakaszon összesen 77 plakátot tépett le, ezzel mintegy 300 ezer forint kárt okozva.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2024. május 20-án este nyolc óra körül a Soroksári úton figyeltek fel a férfira, aki egyik kezében egy doboz sörrel éppen egy választási plakátot tépett le. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem először akciózott, hiszen a környéken összesen 77 plakátot szakított le.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányságra előállított férfit rongálás és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett, és az is kiderült, hogy hasonló bűncselekmény miatt a lakóhelyén, Szigetszentmiklóson is folyik ellene eljárás. Szinte biztosra vehetjük, hogy ugyanarról az elkövetőről van szó, akiről a DK posztolt bő egy hete. Szigetszentmiklóson Kocsis Éva, a Miklósért Városvédő Kör, a DK, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP és A Nép Pártján közös polgármesterjelöltje plakátjait leszaggatták, szétdobálták, egy részüket elrakták, hogy ne is lehessen visszarakni őket.

A ferencvárosi rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat, és kezdeményezték letartóztatását. Az elmúlt hónapokban több hasonló eset is előfordult a fővárosban, például Józsefvárosban száz választási plakátot rongált meg egy másik férfi, míg Ózdon a Fidesz szervezetének 60 választási plakátját szaggatták le és gyújtották fel. A Józsefvárosi esetben a férfi egy tapétavágó késsel vágott meg egy villanyoszlopra kihelyezett választási plakátot április 29-én, és később kiderült, hogy az előző napokban száz választási plakátot tépett le, firkált össze vagy vágott szét.