Verőcei hajóbaleset: Buliból tartott hazafelé a társaság

A verőcei hajóbalesetben érintett társaság egy buliból tartott hazafelé, amikor a tragédia megtörtént. A csónakban utazók közül egyeseknek hajós jogosítványa volt, és jól ismerték a vízi közlekedés veszélyeit. A balesetben egy személy túlélte, két holttestet találtak meg, és öt embert még keresnek.

A tragikus esemény egy baráti társaságot érintett, akik egy Dunakanyarban tartott fesztiválról indultak haza. A hajó tulajdonosa, a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint három jó barátjuk együtt indultak el a buliból, amely Nagymaros irányából hazafelé vezetett volna őket Dunakeszi felé. Az egyik áldozat, a 20 éves Boglárka, aki a tragédia előtt fél órával még arról számolt be telefonon, hogy a barátja megkérte a kezét, és soha nem volt még ilyen boldog.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szállodahajóval ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy olasz férfi kijutott a partra, két ember holttestét találták meg, és öt embert még keresnek. A rendőrség hétfőn tette közzé az eltűntek fotóit. A hét magyar utas közül öten a Pest vármegyei Sülysápon éltek, de az eltűntek között egy testvérpár is van, akik Püspökladányból származnak.

Szemtanúk beszámolója szerint a baleset este tíz után történt, amikor hatalmas csattanást hallottak, és látták, hogy a szállodahajó felkapcsolta a reflektorait, de nem állt meg. A szállodahajó az ütközés után folytatta az útját, és Komáromnál állították meg őket, ahol a cseh kapitányt őrizetbe vették több ember halálát eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A túlélő férfi, aki partra tudott úszni, jelenleg rossz állapotban van, és nem emlékszik a baleset körülményeire. A barátai reménykednek, hogy felépülése után segíthet tisztázni a történteket.

Varga Sándor Péter, a baráti társaság egyik tagja, aki a Dunán segített a keresésben, elmondta, hogy szörnyű érzés a legjobb barátját keresni a vízen. A gyanú szerint a kapitány a baleset után nem riadoztatta a személyzetét és semmit sem tett azért, hogy a baleset áldozatait kimentsék a vízből. A motorcsónak tulajdonosa, a 39 éves Adrián, aki a hajóvezetést nagyon komolyan vette és többször is nekifutott az engedély megszerzésének, így nem valószínű, hogy kockáztatta volna az utazást. Az áldozatok közül eddig Adrián és a fiatal szomszédja, Boglárka holttestét találták meg.

A tragédia előtt nem sokkal a helymeghatározásuk 10 óra 17-kor vette őket utoljára, és elméletileg még Vác lehetett volna az úticéljuk, de már nem értek oda. A baleset két áldozata, köztük a 20 éves Boglárka és az eltűntként keresett Varga Márton is az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai voltak. Az iskola közleményében kifejezte együttérzését a családokkal.

Öt személyt eltűntként köröz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), köztük van a 19 éves Varga Márton, a 30 éves Villányi Olivér, a 39 éves Varga László, a 19 éves Balogh Daniella, és a 28 éves Erdei Diána. A rendőrség kéri, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, hívják azonnal a 112-t.