Janklovics Péter gyermekkori titka: évekig nem tudta, hogy szülei elváltak

Janklovics Péter stand-up komikus és színész éveken át nem tudta, hogy szülei már elváltak, mivel felmenői meg akarták óvni őt a lelki sérülésektől. A családi titok véletlenül derült ki, ami nagy hatással volt a gyermekkorát éppen átélő Janklovicsra.

Janklovics Péter gyermekkorában szembesült azzal a meglepő helyzettel, hogy szülei már évekkel korábban, amikor ő három-négy éves volt, elváltak, de ezt eltitkolták előle. A színész a Kadarkai Endre által vezetett "Szavakon túl" című műsorban mesélte el, hogy szülei hat-hét-nyolc éven keresztül azt állították neki, hogy apja vidéken dolgozik, ami később kiderült, hogy nem felelt meg a valóságnak.

A családi titok akkor látott napvilágot, amikor Janklovics anyja egy hivatalos szervvel folytatott telefonbeszélgetés során említést tett "volt férjéről". A színész ekkor szembesült azzal a szomorú valósággal, hogy szülei már nem élnek együtt, ami mélyen megviselte őt. Janklovics szerint ettől a hazugságtól sérült meg igazán.

Janklovics később lehetőséget kapott arra, hogy szüleivel megbeszélje a történteket, és úgy érzi, sikerült feldolgoznia a hazugság okozta sérelmeket. A válás ténye meglepte, de visszatekintve úgy érzi, valahol mélyen érezte az igazságot. "Nyilván egy gyerek nem hülye, nem hittem el nekik azt, amit mondtak, csak el akartam hinni. Tehát azt hiszem, valahol én ezt azért sejtettem" – mondta a színész.

A színész elmondása szerint édesapjával rendszeresen találkozott, hiszen ő vitte iskolába minden reggel, de apja új családjával nem került kapcsolatba egészen addig, amíg nem lett tíz-tizenegy éves. Az új családi helyzet felfedezése komoly traumát okozott számára, és érzéseit harag és csalódottság jellemezte. "Tíz-tizenegy éves lehettem, amikor először elmentem hozzájuk, és az egy merőben új helyzet volt. Arra azért tényleg egy nagyobb traumaként tekintek. Ott sok minden borult. Volt bennem harag, meg azt éreztem, hogy átvertek" – árulta el Janklovics.

Janklovics Péter gyerekkorát végül teljesnek érezte, hiszen kezdetben édesanyja nevelte, majd gimnazista korában édesapjához költözött. Emlékei szerint az új osztályban jól érezte magát, de félévkor mégis megbukott négy-öt tantárgyból. Ekkor érezte úgy, hogy anyja "nem bír vele", és a feje fölött döntöttek úgy, hogy apjához költözik, aki majd "embert farag belőle". Ezzel a döntéssel élt egészen az érettségiig.