Új benzinkúthálózat épül Magyarországon

Az Eurowag cég bejelentette, hogy saját benzinkúthálózatot hoz létre Magyarországon, amely a nagy tranzitútvonalak mentén jelenik meg, és exkluzív szolgáltatásokat kínál majd az ügyfeleknek.

Az Eurowag, amelyet „az integrált közúti szállítási megoldások vezető európai szolgáltatója”-ként írnak le, a Prime Network néven indítja el a kutakat. Kim Coppens, a cég Déli és Nyugati Régiójának Energiabeszerzési és Üzemeltetési vezetője szerint a cél az, hogy minden olyan országban, ahol az Eurowag jelen van, legyenek Eurowag Prime üzemanyagtöltő állomások. Ezek a töltőállomások kiemelt lokációkon lesznek elérhetők, a legkedvezőbb árakon, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak majd. A töltőállomások vizuálisan is megkülönböztethetők lesznek, és a szolgáltatások magas színvonala alapfeltételként szolgál.

Jelenleg körülbelül 70 Eurowag-kút működik Európa-szerte, Magyarországon is több helyszínen. Az M1-es autópálya komáromi csomópontjánál, a 2-es főút menti Tolmácson, közel az M3-as Nyíregyháza-centrum csomópontjához, valamint a 4-es úton találhatók meg ezek a kutak. A pontos helyszíneket térképen lehet megtekinteni.

Az Eurowag kártyával rendelkező ügyfelek minden további nélkül, megkülönböztetés nélkül vehetik igénybe az Eurowag Prime töltőállomások szolgáltatásait, nem szükséges hozzá külön regisztráció vagy tagsági kártya. A cég jelenleg partnerkutakat választ ki, amelyeknek meg kell felelniük a támasztott követelményeknek.

A magyar piacon a legutóbbi jelentős új szereplő a lengyel Orlen volt, amely egy nagyobb Mol-megállapodás keretében több kutat vett át a magyar vállalattól, és ezzel belépett a piacra.