Emlékezünk Szécsi Pálra: Barátai mentették meg az életét

Ötven évvel ezelőtt veszítettük el Szécsi Pált, aki nemcsak a nők bálványa volt, hanem korának egyik legsikeresebb táncdalénekese is.

Szécsi Pál, aki 1974-ben döntött úgy, hogy véget vet az életének, sokak által irigyelt és csodált figura volt, de élete nem volt olyan fényűző, mint azt sokan gondolták. Barátai többször is a segítségére siettek, amikor a legmélyebb mélypontokon volt. Egy ilyen alkalommal Dévényi Tibor lemezlovas és Harangozó Teri énekesnő mentették meg az életét.

Dévényi Tibor, a Három kívánság című műsor ismert alakja, egy alkalommal Harangozó Terivel éppen hazafelé tartott, amikor egy telefonhívás során felfigyeltek arra, hogy az előző hívó, Szécsi Pál nem zárta le a vonalat. Rossz előérzetük támadt, és azonnal úgy döntöttek, hogy meglátogatják az énekest.

Amikor nem nyitott ajtót, betörték azt, és eszméletlen állapotban találtak rá. Azonnal mentőt hívtak, akik kórházba szállították és megmentették az életét. Dévényi elmondása szerint Szécsi Pál hajlamos volt a depresszióra, és többször is próbálkozott az öngyilkossággal, így barátai mindig készenlétben álltak, hogy segítsenek neki.

Szécsi Pál romantikus természetű volt, aki folyamatosan a szerelmet kereste, de gyakran elveszett a sok kalandban. Dévényi egy szlovákiai turné alkalmával mesélte, hogy Szécsi eltűnt egy este, és csak egy étteremben talált rá, egy hölgy társaságában. A következő napra Dévényi elintézte, hogy a hölgy részt vehessen a koncerten, de Szécsi Pál már nem is emlékezett rá, hogy kivel találkozott az előző este.