Demi Moore nagy visszatérését ünnepelték a Cannes-i filmfesztiválon

A cannes-i filmfesztivál félidejében a versenyfilmek között Demi Moore visszatérése keltette a legnagyobb feltűnést.

A 2024-es cannes-i filmfesztivál eddig nem hozott kiemelkedő alkotásokat, de a sztárok visszatérése, mint Demi Moore-é, mégis izgalmat visz a Riviérára. Kevin Costner is hasonló sikerre törekedett, de a Horizont: Egy amerikai eposz első része nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A háromórás western a Farkasokkal táncoló dicsőségét próbálta megidézni, de fogadtatása nem volt túl pozitív.

Demi Moore azonban nagyobb sikert aratott a The Substance című versenyfilmmel, amely az örök fiatalság és a női megfelelési kényszer témáját dolgozza fel testhorror műfajban. Moore korábban csak egyszer jelent meg Cannes-ban, 27 évvel ezelőtt, Bruce Willis kíséretében a Az ötödik elem premierjén.

A film másik női főszerepét Margaret Qualley tölti be, aki nemrég a Kinds of Kindness miatt kapott elismerést. A rendező, Coralie Fargeat korábban a A bosszú című ultrabrutál bosszúhorrorral tűnt fel, és most a The Substance-szel újabb sikert érhet el, amelyet sokan az Arany Pálmára esélyesnek tartanak.

A férfi színészek között Sebastian Stan nyújtott kiemelkedő alakítást a The Apprentice-ben, ahol Donald Trump szerepében látható. A film elkerüli a szenzációhajhászást és a parodizálást, és Ali Abbasi rendezésében egy különleges Trump-portrét kapunk.