A piaci korrekció és a befektetési stratégiák változása

Az Accorde Alapkezelő elemzése szerint áprilisban a gyenge gazdasági adatok hatására bekövetkezett a várt piaci korrekció, bár ez mérsékelt volt. A piacok a szezonális trendeknek megfelelően alakultak, és a hónap közepén értek el mélypontot, majd onnan fordultak emelkedésnek.

Az amerikai technológiai cégek gyengébb teljesítményt mutató jelentései és a kamatvágások elhalasztása az Egyesült Államokban nem kedveztek a piacoknak, ami a Nasdaq gyengélkedésében is megmutatkozott. A hosszú lejáratú hozamok emelkedése ellenére a fémek és egyes mezőgazdasági termékek ára jelentősen nőtt, ami tovább fokozhatja a második körös infláció kockázatát. Az árupiacokat továbbra is kínálati oldali tényezők támogatják, de az áprilisi áremelkedés valószínűleg túlzott volt a jelentősebb risk-off hangulat hiányában, ezért az Accorde Alapkezelő csökkentette kitettségét ezen a területen.

A nemzetközi kötvénykitettség növelése azonban érdemesnek tűnik a hozamok emelkedése miatt, különösen a duration vétel terén, ahol lehetőség van a fantáziára. Fontos megjegyezni, hogy a core hozamokban még nem érkeztünk el a csúcshoz, így érdemes tartalékolni némi "puskaport". A vállalati kötvényfelárak csökkenése és a magas osztalékhozamot kínáló részvények vonzóvá válása miatt az alapkezelő továbbra is fenntartja régiós részvénykitettségét, amely alacsony értékeltséget és javuló fundamentumokat mutat.

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű, és nem minősül befektetési tanácsadásnak.