A következő hét időjárása: változékony idővel búcsúzik a május eleji meleg

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a jövő hét első felében még élvezhetjük a napos, száraz és meleg időt, de a hét második felében változékonyabb időjárásra kell számítanunk, több helyen erős széllel és esővel.

Hétfőn vékony fátyolfelhők mellett napos, száraz időre számíthatunk, a délkeleti, keleti szél több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-28 fok között alakulhat.

Kedden továbbra is derült, napos időre van kilátás csapadék nélkül, a szél a délkeleti, keleti irányból érkezik, amely néhol megerősödhet. A hajnali órákban 6-14 fok, míg délután 24-27 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Szerdán, május 1-jén a napos, gomolyfelhős időt vastagabb felhők zavarhatják meg a délnyugati tájak felett, de csapadékra még mindig kicsi az esély. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet. A hajnali hőmérséklet 5-13 fok között, délután pedig általában 24 fok körül várható.

Csütörtökön sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A keleties szél élénk, néhol erős lökésekkel kísérheti az időjárást. A minimum hőmérséklet 5-13 fok, a maximum pedig 20-25 fok között alakulhat.

Pénteken már felhősebb időre kell készülni, több helyen zápor, zivatar is várható. A nyugatias szél élénk, helyenként erős lehet. A hajnali hőmérséklet 8-14 fok, délután pedig 17-23 fok között valószínű.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás, szórványos záporokkal, zivatarokkal. Az északias szél élénk, helyenként erős lökésekkel jelenhet meg. A hajnali hőmérséklet 7-13 fok, délután pedig 18-23 fok között várható.

Vasárnap a felhőzet szakadozhat, csökkenhet, és több órára kisüthet a nap, de elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északias szél továbbra is élénk, helyenként erős lökésekkel kísérheti az időjárást. A minimum hőmérséklet 7-13 fok, a maximum pedig 18-23 fok között valószínű.