Meghalt a világ egykori legmagasabb nője

A világ egyik legmagasabb nője, a kosárlabdázó, aki az 1960-as években a „magasság királynőjeként” vált híressé, 77 évesen meghalt a kórházban. A brazil Maria Feliciana dos Santos 221 centiméter magas volt.

Maria Feliciana dos Santos, aki a húszas évei elején érte el az elképesztő, csaknem 221 centiméteres magasságot, szombaton hunyt el 77 éves korában. A DailyMail beszámolója szerint a "magasságok királynője" egy aracajui magánkórházban vesztette életét, ahol hétfő óta ápolták tüdőgyulladás diagnózisa miatt.

Santos halálát rokonai erősítették meg éjjel, és az asszony már évek óta küzdött egészségügyi problémákkal. A nyugdíjas nő Brazíliában vált ismertté, ahol egy átlagos tízéves gyerekből a tizenéves korára Brazília legmagasabb nőjévé nőtte ki magát, és egy hihetetlen növekedési időszakot produkált.

Az Amparo do Sao Franciscóban született Santos cirkuszokban is fellépett több városban, mielőtt az 1960-as években megnyerte a „Magasság királynője” versenyt. Nevét az Aracaju városában található, 28 emeletes Estado de Sergipe épületével is összekapcsolták, amelyet Maria Feliciana épületként emlegettek, és amely a 1970-es megnyitásakor a város legmagasabb épülete volt. Tiszteletére 2022 májusában a Museu de Gente Sergipana szobrot állított a bejáratnál.

Santosról úgy tartják, sokáig volt a világ legmagasabb nője, mielőtt később zsugorodni kezdett. Hirtelen halála után Aracaju polgármestere, Edvaldo Nogueira háromnapos gyászt rendelt el a városban, és tiszteletét fejezte ki az egykori énekesnő előtt.