Deadpool & Rozsomák szinkronos előzetes: A világmegmentő ellentétek

A Marvel univerzum két ellentétes karaktere, Deadpool és Rozsomák újra egyesíti erőit, hogy megmentse a világot, és talán a Marvel Moziuniverzumot is.

A Marvel stúdió új filmjében, a Deadpool & Rozsomák-ban Ryan Reynolds és Hugh Jackman ismét összecsapnak, de ezúttal nem csak egymással, hanem a világ megmentésének terhével is. A frissen kiadott szinkronos előzetesben Reynolds panaszkodik Jackmannek, hogy nem ért a világmegmentéshez, miközben a nézők betekintést nyerhetnek a várható akciójelenetekbe és a karakterek közötti szócsatákba. Az új előzetesben a duó egy kocsmában találkozik össze, és a Madonna-számra (Like a Prayer) összevágott verekedésben érik el a csúcspontjukat.

A Marvel Moziuniverzum, amely az utóbbi időben több akadályba is ütközött, nagy reményeket fűz a filmhez. Különösen fontos ez a projekt, mivel Hugh Jackman a 2017-es Logan – Farkas után már egyszer búcsút intett Rozsomák szerepének, most mégis visszatér, hogy ismét életre keltsen egy ikonikus karaktert.

A Deadpool & Rozsomák második előzetese, mely magyar szinkronnal is megtekinthető, 2023. július 25-én érkezik a mozikba, és a rajongók már most izgatottan várják, hogy láthassák, hogyan mentik meg hőseik a világot – és talán a Marvel univerzumot is. A film különlegessége, hogy ez lesz a Marvel első 18+-os produkciója, ami valószínűleg a jegyeladásokban is megmutatkozik majd.

A hollywoodi filmipar azonban aggodalommal tekint a közelgő nyári szezonra, hiszen 2000 óta nem adtak el olyan kevés mozijegyet, mint amilyen alacsony számokkal idén lehet majd találkozni. Egy szakértő szerint a kiesés elérheti az egymilliárd dollárt is, ami jelenlegi árfolyamon 359,8 milliárd forintot jelent. A Deadpool & Rozsomák sikerére nagy szükség lehet, tekintettel arra, hogy a 2023-as év két kasszasikere, az Oppenheimer és a Barbie után idén a Dűne: Második rész vezeti a bevételi listát 708 millió dolláros bevétellel, míg a tavalyi évben a Halálos iramban 10. hasonló összeget hozott az ötödik helyen.

A szakemberek úgy jósolják, hogy a május első hétvégéjétől szeptember elejéig tartó időszakban 3 milliárd dollárnyi bevétel érkezhet a jegyeladásokból, holott a koronavírus-járványt megelőzően ez még meghaladta a 4 milliárd dolláros határt. A tavalyi sztrájkok miatt több film premierje elmaradt vagy elhalasztódott, ami tovább rontja a helyzetet. A Mission: Impossible – Leszámolás – Második rész, az Amerika Kapitány: Szép új világ és a Mennydörgők is csak 2025-ben fognak megjelenni a mozikban, ami a nyári szezon bevételeit negatívan befolyásolhatja.

A Deadpool & Rozsomák tehát nem csak a Marvel rajongók számára ígér izgalmakat, hanem a filmipar számára is fontos mérföldkő lehet a nehéz időszakban. A rajongók és a szakma egyaránt reménykedik, hogy a film hozzájárul a jegyeladások fellendüléséhez és a moziélmény minőségének fenntartásához. A Shawn Levy rendezte film további szereplői között olyan nevek találhatók, mint Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni vagy Matthew Macfadyen.

(Borítókép: Jelenet a Deadpool & Wolverine című filmből. Fotó: Northfoto / JLPPA / Bestimage)