Károly király újra a nyilvánosság előtt

Károly brit király ismét megjelenik a nyilvánosság előtt, miután az orvosok szerint jelentős előrelépés történt a rák kezelésében, amit a Buckingham-palota "nagyon bíztatónak" nevezett. Az uralkodó első hivatalos programja egy rákkezelő központ látogatása lesz kedden, Camilla királynő társaságában, ahol a Cancer Research UK és a Macmillan Cancer Support szervezetek védnökeként találkozik majd szakemberekkel és betegekkel. Júniusban pedig Károly király fogadja a japán császárt és császárnét Londonban.

Február elején derült fény arra, hogy a király rákbeteg, de a betegség pontos típusát nem hozták nyilvánosságra. A kezelések miatt Károly király egy időre visszavonult a nyilvánosság elől.

A Buckingham-palota közleményében kiemelték, hogy a koronázás első évfordulójához közeledve a királyi pár hálás a világ minden tájáról érkező kedvességért és jókívánságokért, amelyeket az elmúlt év során kaptak.

Károly király mostantól újra találkozhat emberekkel zárt és nyílt terekben is, de minden programját gondosan felülvizsgálják, hogy minimalizálják a gyógyulását esetlegesen veszélyeztető kockázatokat. A királyi szóvivő szerint még túl korai lenne megjósolni, hogy meddig tart majd a kezelés, de az orvosok optimisták a király teljes felépülését illetően.

: (Guardian)