Cybertruck csomagtartó-teszt csonttöréssel végződött

Joe Fay youtuber szerette volna bebizonyítani, hogy a Tesla Cybertruck csomagtartója érzékeli az ujját, de a kísérlet súlyos sérüléssel zárult. Fay korábban már bemutatta, hogy az ujját odadugva a csomagtartó nem csukódik le teljesen, most azonban azt akarta igazolni, hogy nem manipulálta az automatikát, és nem lökte meg az ujjával a csomagtértetőt.

Először egy bottal próbálkozott, hogy demonstrálja a Cybertruck érzékelőképességét, de az autó kettétörte a botot. Ezt követően Fay úgy döntött, hogy az ujjával teszteli a rendszert, így megnyomta az ajtóbezáró gombot, és az útjába helyezte az ujját.

A Cybertruck nem érzékelte az ujjat, és lecsukta a csomagtartót, Fay pedig sérülést szenvedett. A videón látható, hogy nem tudja mozgatni az ujját, ami valószínűleg eltört.

A Cybertruck csomagtartója körüli incidensek közösségi média jelenséggé váltak, sokan próbálkoznak hasonló tesztekkel. A Tesla véletlenül egyfajta mini guillotine-t hozott létre a csomagtartóval. Az ujjak vagy ujjszerű tárgyak bizonyos területeken túlélhetik a tesztet, ahol a jármű érzékeli az akadályt, vagy nem csukódik le teljesen. Mindazonáltal nem ajánlott kísérletezni azzal, hogy hol nem okoz sérülést a csomagtartó.

Ez az eset további kérdéseket vet fel a Tesla technológiáinak megbízhatóságával kapcsolatban, különösen azután, hogy az amerikai ügyészség vizsgálni kezdte, hogy a cég megtévesztette-e a befektetőket és a fogyasztókat az elektromos járműveinek önvezető képességeit illetően. Az amerikai igazságügyi minisztérium és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) is vizsgálatot indított a Tesla ellen, hogy kiderítse, vétett-e a cég csalást azáltal, hogy félrevezette a befektetőket és a fogyasztókat elektromos járműveinek önvezető képességeit illetően. Elon Musk évek óta hirdeti agresszíven a Tesla önvezető technológiáját, de a Tesla Autopilot és Full Self-Driving rendszerei nem biztosítanak teljes autonómiát, és a rendszer figyelmezteti a sofőröket, hogy álljanak készen a vezetés átvételére.