Berdicsi az oroszok kezén

Az ukrán frontvonal teljes átszakadását követően Berdicsi település is orosz kézre került. A helyzetet jól mutatja, hogy orosz zászlók lengedeznek a település utolsó épületein.

Szombat délután kerültek nyilvánosságra azok a felvételek, amelyeken látható, hogy az orosz zászló leng Berdicsi egyik épületén. Orosz források szerint a települést teljes mértékben az orosz erők ellenőrzik. Nemrég még arról számoltunk be, hogy az avgyijivkai szektorban az orosz támadás nagy lendületet vett, miután egy ukrán dandár Ocseretine védelmét feladva visszavonult. Az orosz erők ezután Novobahmutivkát és Szolovjovét is elfoglalták.

A Twitteren megjelent információk szerint, miután az ukrán erők kivonultak Berdicsiből, harcok kezdődtek az Avgyijivkától északra fekvő Arkhangelszkoje faluért. Az orosz hadsereg előretörése, amely április eleje óta tart, egyértelműen folytatódik.

A legújabb jelentések szerint Berdicsi már az oroszok kezében van. A település elestével kapcsolatos információk még nem egyértelműek. Egyes jelentések szerint az ukrán erők a Vovcsa folyó és a környéki víztározók felé vonulnak vissza, míg más, oroszpárti források szerint a támadás során a faluért harcoló területvédelmi erőket bekerítették.