Baltimore-i híd összeomlása: testkamerás felvételek kerültek nyilvánosságra

Március 26-án egy hajó nekiütközött a Francis Scott Key hídnak Baltimore-ban, ami összeomlott, és a baleset következtében hat ember életét vesztette. A Maryland Natural Resources Police járőreinek testkamerái által rögzített felvételek most kerültek nyilvánosságra.

A Baltimore Banner által közzétett videókon a mentési munkálatokat láthatjuk, amelyek során a rendőrök megpróbálják felmérni a helyzetet és a vízben lévő emberek számát. Az egyik felvételen egy rendőr megjegyzése hallható: „Haver, ez baromi rosszul néz ki, mintha nem is lenne ott híd”. A Reuters hírügynökség szerint a felvételeken azt is hallani, hogy a mentőcsapatok megpróbálják megállapítani, hányan zuhantak a vízbe, mennyi embert kell kimenteni és milyen sérüléseik lehetnek a baleset áldozatainak.

A tragikus esemény során hatan tűntek el, és csupán két ember holttestét találták meg. A baleset után másfél hónappal a Dali konténerhajó, amely a hídnak ütközött, még mindig nem került eltávolításra. A szakértők szerint irányított detonációra lehet szükség, mivel ez a legbiztonságosabb és leggyorsabb módja a törmelék eltávolításának.

Baltimore városa áprilisban pert indított a Dali üzemeltetői ellen, gondatlanság vádjával. A vád szerint a hajó alkalmatlan volt a hajózásra, és a baleset nemcsak halálos áldozatokat követelt, hanem komoly fennakadást is okozott a város kikötőjének forgalmában, ami az Egyesült Államok keleti partjának egy meghatározó közlekedési csomópontja. Emellett egy fontos szárazföldi útvonal szakasza is használhatatlanná vált a híd összeomlása miatt.