Magyar Péter és Orbán Viktor gratulál Milák Kristófnak az olimpiai aranyéremhez

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke, Szentendrén töltött időt, ahol töltött lángost és házi sört fogyasztott egy pikniken a párt támogatóival. Köszönetet mondott a meleg fogadtatásért Facebookon, és megosztott egy fotót, amint éppen lángost tart a kezében. Az esemény nagy tömeget vonzott. A bejegyzés említést tett az "avokádó latté" népszerűségéről is, amely Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson elmondott beszédének köszönhetően vált ismertté, ahol a liberális politikusokat a valósággal tisztában lévő politikusokkal állította szembe.

Milák Kristóf olimpiai aranyérmet nyert 100 méter pillangóúszásban a Párizsi Olimpián. Magyar Péter gratulált neki és kiemelte a sportoló kitartását. Milák 49.90 másodperces idővel diadalmaskodott, ez az ő második egyéni és a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címe. Korábban ezüstérmet szerzett Párizsban. Ez a magyar csapat harmadik aranyérme a 2024-es olimpián, Kós Hubert és a vívócsapat sikerét követően.

Orbán Viktor szintén gratulált Milák Kristófnak, aki a győzelmet követően "A király az király" feliratú fotót posztolt. Magyar Péter Milák győzelmét "lenyűgözőnek" nevezte, és ismételten méltatta az úszó kitartását.