Orbán Viktor ismét Horvátországban nyaral

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor idén nyáron már másodjára tölti szabadságát az Adriai-tenger partján, Horvátországban.

Orbán Viktor a Šipan szigetén található halas étteremben vacsorázott feleségével és egyik lányával, amit a 24Sata horvát napilap olvasói fotói alapján számolt be. A miniszterelnök nem először választja Horvátországot nyaralási célpontként, hiszen az elmúlt években több horvát szigeten is megfordult, többek között Visen és Mljeten is, valamint egyre gyakrabban pihen Vis szigetén. Legutóbbi látogatásáról Vis szigetén a Villa Kaliopa étterem tulajdonosa, Goran Pečarević készített vele egy szelfit, amit később azonban törölt a közösségi médiából.

Tavaly nyáron Orbán Viktor Ungár Péter testvérének villájában töltötte a szabadságát. Az idei nyaralásról készült fotókat a 24Sata olvasói készítették, amelyek alapján a miniszterelnök borostásan pihen a horvát tengerparton. A hvg.hu észrevétele szerint a miniszterelnök idén már járt egyszer a Vis szigetén júliusban, ahol a helyi Villa Kaliopa étteremben is megfordult.

Orbán Viktor szombat este gratulált Milák Kristófnak, miután az úszó aranyérmes lett a párizsi olimpián 100 méteres pillangóúszásban. A magyar miniszterelnök ezt írta a posztjában Miláknak: „A király az király”. Az elmúlt napokban minden érmet nyerő magyarnak gratulált a Facebook-oldalán, és figyelemmel kíséri a párizsi olimpia eseményeit, bár arról nincs információ, hogy a francia fővárosba is tervez-e ellátogatni a napokban.

A horvát sajtó szerint a miniszterelnök a családjával együtt élvezi a helyi halételeket, és az unokájával átlagos, civil ember módjára sétálgat az utcán. A nyaralásról készült fotók tanúsága szerint Orbán Viktor újra kinövesztette legendás borostáját, amelyet először ebben az őszes kivitelben két évvel ezelőtt csodálhatott meg a nagyközönség, amikor egy helyi újságíró arról számolt be, hogy lerobbant a horvát kormányfő motorcsónakja, ezért Orbán Viktort feleségével és biztonsági őrével együtt partra vitte. Akkor, 2022-ben a Hvar városa melletti Pakleni-sziget egyik éttermében állt össze egy kép erejéig a horvát államfővel, Zoran Milanovićcsal, majd több szakállas kép is készült a miniszterelnökről.

Bár maga a miniszterelnök nem osztott meg információkat a nyaralásáról, a nemrég TikTok-on közzétett videós bejegyzése alapján egy nagyobb adag könyv olvasásába kezdett. Hogy pontosan melyek ezek a könyvek, arról részletesen itt írtunk.