Vasárnap eldől a magyar férfi kézilabdázók sorsa az olimpián

Fontos nap következik a magyar sportolók számára az olimpián, ahol többek között Halász Bence kalapácsvetésben éremért küzd, a férfi kézilabda-válogatott sorsdöntő mérkőzést játszik, és Betlehem Dávid is medencébe ugrik az 1500 méter gyorsúszás döntőjében.

A párizsi olimpia kilencedik versenynapján, vasárnap a magyar sportolók több sportágban is érdekeltek lesznek. Halász Bence, aki tavaly világbajnoki harmadik lett kalapácsvetésben, most is esélyesként lép a dobókörbe a döntőben, és saját bevallása szerint éremre megy. A női országúti kerékpár mezőnyversenyében Vas Blanka is reménykedhet, hiszen korábban már bizonyította, hogy a legjobbak között van helye, és a most kijelölt pálya kifejezetten fekszik neki.

A férfi kézilabda-válogatott a házigazda Franciaországgal mérkőzik meg a Dél-párizsi 6-os Arénában, és a csoportmérkőzésen dől el, hogy folytathatják-e az olimpiai tornát. Csak győzelemmel mehetnek tovább, így óriási bravúr kellene a továbbjutáshoz. Betlehem Dávid úszásban az egyetlen magyar döntős, ahol meglepetés lenne a dobogós helyezés, de új magyar csúccsal jutott be a döntőbe.

A magyarok vasárnapi programja az olimpián:

Atlétika (Stade de France): - 10.00: női kalapácsvetés selejtező (Gyurátz Réka), női 200 m előfutam (Takács Boglárka) - 19.05: férfi 400 m előfutam (Molnár Attila), férfi kalapácsvetés döntő (Halász Bence)

Kerékpár, országúti (Trocadéro): - 14.00: női mezőnyverseny (Vas Blanka)

Kézilabda (Dél-párizsi 6-os Aréna): - 16.00: férfi csoportmérkőzés, B csoport, 5. (utolsó) forduló: Magyarország–Franciaország

Úszás (Paris La Défense Aréna): - 18.37: döntők – férfi 1500 méter gyors (Betlehem Dávid)

Vitorlázás (Marseille-i yachtkikötő): - 11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 (Vadnai Jonatán) – futamok. Vadnai Jonatán folyamatosan javul, és már a nyolcadik helyen összetettben, így esélye van az éremfutamhoz szükséges első tízben maradni.

Vízilabda (Vizes Központ): - 14.00: női csoportmérkőzés, 4. (utolsó) forduló, A csoport: Magyarország–Ausztrália. A győzelemmel a negyeddöntőben elkerülhetik a világ legjobbjának számító amerikaiakat.

A versenyek eredményei és a nap további menetrendje a magyar csapatok teljesítményétől függően változhat.