Sín híján papírdobozba gézezte a sípcsonttörést a szicíliai doktor és villámcsapás ért egy olasz strandot

Felmentették a szicíliai sürgősségi osztály vezetőjét, miután egy beteg sípcsonttörését kartondobozba helyezve rögzítette, míg Olaszországban egy villámcsapás súlyosan megsebesített három embert egy zsúfolásig telt strandon.

A szicíliai Patti városában található Barone Romeo kórház sürgősségi osztályának vezetője nagy felháborodást váltott ki, amikor egy 30 éves beteg sípcsonttörését sín híján egy papírdobozba helyezve rögzítette. A közösségi médiában megjelent fotó után a messinai felettes intézmények ellenőrző bizottságot neveztek ki, amely megállapította, hogy az osztályvezető nem rendelkezett a pozícióhoz szükséges papírokkal. A kórház igazgatója ellen is fegyelmi eljárás indulhat az orvosi eszközök hiánya miatt. A szicíliai régió elnöke telefonon kért elnézést a betegtől és ígéretet tett arra, hogy az ellenőrzéseket folytatni fogják, sőt kiterjesztik az összes szicíliai kórházra. Az érintett kórházba már megérkeztek a törések fixálásához szükséges egyszer használatos sínek.

Olaszországban, Alba Adriatica tengerparti üdülőhelyén egy villámcsapás három nőt ért, akik közül ketten súlyos állapotban vannak. A tragédia délben történt, amikor az ég borult volt és esett az eső. Egy 41 éves helyi nőnek a strandon megállt a szíve, akit defibrillátorral élesztettek újra, majd helikopterrel szállították kórházba, ahol jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Egy 64 éves belga turista is érintett volt a villámcsapásban, aki először arról panaszkodott, hogy nem érzi a lábát, majd szívrohamot kapott a mentés közben. Egy harmadik, 44 éves helyi nőnél is bénulást tapasztaltak, később őt is mentő szállította a sürgősségi osztályra. A villámcsapások után kitört a pánik a strandon, és az X-en azt írják, hogy legalább 7 sérült van. A helyszínről több fotót is közzétettek a közösségi médiában. Egy szemtanú szerint egy morajlást lehetett hallani, és hirtelen pánik tört ki, apokaliptikus jelenetek voltak.