O. J. Simpson halálának hivatalos oka

Több mint két hete hunyt el O. J. Simpson, azonban csak most derült ki, hogy halálát rosszindulatú daganat okozta. Az egykori NFL-játékos és színész ügyvédje, Malcom LaVergne a hivatalos orvosi szakvéleményre hivatkozva közölte, hogy Simpson prosztatarákban vesztette életét.

O. J. Simpson, aki amerikaifutball-játékosként és színészként is ismert volt, április 10-én, 76 éves korában halt meg. Halálának okát ügyvédje, Malcom LaVergne két nappal később hozta nyilvánosságra, a Daily Mail információi szerint. Simpsonnál a halálos kór diagnózisát még februárban állapították meg, és kemoterápiás kezelésben részesült, de ez sajnos nem hozott eredményt.

Az egykori sportoló korábban cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint hospice-kezelés alatt állna, és kijelentette, hogy a médiában megjelent információk nem mindig megbízhatóak.

Egy emlékezetes karrier dióhéjban

Simpson a Dél-kaliforniai Egyetemen (USC) futballozott, ahol csapattársaival 1968-ban megnyerte a Rose Bowlt, és ezt követően elnyerte a Heisman-díjat is. Az NFL-ben a Buffalo Bills csapatában kezdte meg pályafutását, és 1973-ban ő lett az első játékos, aki egy szezonban átlépte a 2000 futott yardos határt, ezzel rekordot állítva fel.

Simpson 1983-ban bekerült a főiskolai amerikaifutball-hírességek csarnokába, majd 1985-ben a profi amerikaifutball-bajnokság Hírességek Csarnokába is. A sportpályafutása után színészként is kipróbálta magát, de leginkább a hírhedt gyilkossági ügyről és a későbbi fegyveres rablásért való elítéléséről vált ismertté.

A börtönből 2017-ben szabadult, és azóta golf- és vidéki klubéletet élt, valamint a közösségi médiában is aktív volt. Utolsó bejegyzésében a San Francisco 49ers csapatának győzelmét jósolta a Super Bowl LVIII-ban, ám végül a Kansas City Chiefs diadalmaskodott.

A hagyaték és a jogi kérdések

Simpson ügyvédje a halála után két nappal nyújtotta be végrendeletét a nevadai állami bíróságon, amelyben négy gyermekét jelölte meg a hagyaték egyetlen kedvezményezettjeként. A családi vagyonkezelés részleteit még nem tették közzé, és az ügyvéd nem is kívánt értéket mondani a hagyatékra. Simpsonnak nem volt otthona azokban az államokban, ahol élt, és a számlák összeszámlálása még folyamatban van.

LaVergne elismerte, hogy Simpson halálakor még nem fizette ki a meggyilkolt volt feleségének és Ronald Goldman családjának a polgári jogi felelősségi ügyben nekik ítélt 33,5 millió dolláros ítélet nagy részét. David Cook, a Goldman család ügyvédje szerint az esedékes összeg a kifizetetlen kamatokkal együtt több mint 114 millió dollár. LaVergne szerint a tartozás összege több mint 200 millió dollár lehet, de Simpson vagyona nem éri el ezt az összeget.