Újabb fejlemények az Árpád hídi halálos gázolás ügyében

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki a tavaly júliusi Árpád hídi halálos gázolás ügyében, ahol egy 26 éves kerékpárost gázolt el egy feltuningolt Mercedes, most pedig a BMW sofőrjét is gyanúsítják közúti baleset gondatlan okozásával.

A tragikus esemény tavaly július 1-jén történt, amikor egy 690 lóerős Mercedes és két BMW versenyzett egymással az Árpád hídon. A Mercedes sofőrje legalább 137 kilométeres sebességgel haladt, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, átszakította a szalagkorlátot és elütött egy biciklist, aki a sérüléseibe belehalt. A Mercedes sofőrje a bűnösségét beismerte, de a versenyzést tagadta, és bűnügyi felügyelet alatt áll, nyomkövető eszközzel figyelik a hatóságok.

A most gyanúsított BMW sofőrje a baleset során jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt, és nekiütközött a korábbi baleset következtében a hídon a tetején álló Mercedesnek, ezzel személyi sérülést okozva. A gyanúsítás ellen panasszal élt, de a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség alaptalanság miatt elutasította a panaszt.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a nyomozás továbbra is folyamatban van, és többek között azt vizsgálják, hogy mennyire befolyásolta a történteket a Mercedes menetstabilizátora, amely ki volt kapcsolva, valamint azt is, hogy illegálisan növelték-e az autó teljesítményét.

A rendőrség a balesetet követően többször is mérte a járművek sebességét a környéken, és több száz gyorshajtót találtak, köztük olyanokat is, akik több mint 170 km/óra sebességgel száguldottak az Árpád hídon. A gyorshajtások elleni hatékony fellépés hiányosságai között említik a rendőri erők és eszközök elégtelenségét, valamint a nevetségesen alacsony büntetéseket.