Kórházi betegek mobiltelefonjait lopta el egy férfi

Egy 36 éves férfi 2024. április 23-án éjszaka betört egy budai kórház több kórtermébe, és ellopott több alvó beteg mobiltelefonját. Az ellopott készülékek összértéke 175 ezer forint volt.

A rendőrség a következő napon hajnalban elfogta a férfit, őrizetbe vette, és a nála talált telefonokat lefoglalta. A sértetteknek visszaadták a mobiltelefonokat, így a bűncselekményekkel okozott kár megtérült.

A kerületi ügyészség három napon belül bíróság elé állította a férfit, akit a bíróság négy rendbeli kifosztás miatt három év szabadságvesztésre ítélt. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek. Az elkövető bűnismétlés veszélye miatt előzetes letartóztatásban várja a másodfokú bíróság döntését.

A biztonsági kamera felvételein látható, hogy a férfi hogyan lép be az egyik betegszobába, majd onnan kis idő múlva távozik, és egy másik betegszoba előtt is megáll. A felvételen jól látszik, ahogy egy betegszobánál kémlel, óvatosan kinyitja az ajtót, bemegy, és nem sokkal később a teremből távozik.