Letartóztatásban marad a drogkereskedelem miatt elfogott volt rendőr

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság meghosszabbította a volt budapesti rendőr letartóztatását, aki kábítószer kereskedelemmel és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével van meggyanúsítva.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárás során a nyomozó ügyészség és a Heves vármegyei rendőrök 2024. április 5-én közös bűnügyi akciót hajtottak végre. Az akció során hat férfit vettek őrizetbe, akiket kábítószer kereskedelem gyanújával hallgattak ki.

A hevesi rendőrök a civil elkövetők lakásában kábítószergyanús tablettákat, zöld növényi származékot, fehér port, valamint a terjesztéshez szükséges csomagolópapírt és mérlegeket találtak. Ezt követően kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

A nyomozás során egy rendőr ellen is intézkedtek, akit elfogását követően őrizetbe vettek. A rendőr motozásakor és az általa használt ingatlanok, valamint gépjárművek kutatásakor kábítószergyanús anyagokat és kábítószer fogyasztásához használt eszközöket foglaltak le.

A gyanú szerint a rendőr 2023-ban több heves vármegyei férfival állapodott meg, hogy rendszeresen kábítószert és új pszichoaktív anyagokat vásárolnak és adnak el, valamint tiltott szerek vásárlását közvetítik. Az egyik esetben a rendőr szolgálati ideje alatt egyeztetett az illegális szerek beszerzéséről.

A gyanúsított szolgálati jogviszonya megszűnt, és a terhére rótt bűncselekményekért a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést ír elő. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa a gyanúsított letartóztatását 2024. április 7-én egy hónapra elrendelte, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2024. augusztus 7-ig meghosszabbított.