Juhász Péter oldalán indul Lukácsi Katalin

Juhász Péter, az Együtt – a Korszakváltók Pártja egykori elnöke mellé csatlakozott Lukácsi Katalin, aki korábban még a KDNP tagjaként szembehelyezkedett vele, és most együtt indulnak az önkormányzati választásokon.

Lukácsi Katalin, aki a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségének is tagja volt, most Juhász Péter képviselőjelöltjeként készül megmérettetni magát a főváros V. kerületében. A Gulyáságyú Média információi szerint Lukácsi nyolc évvel ezelőtt, még a KDNP soraiban állva, Juhász Péter felelősségre vonásáért tüntetett, és a 2022-es választásokat követően Márki-Zay Pétert is bírálta.

Lukácsi Katalin a Gulyáságyú Médiának nyilatkozva elmondta, hogy bár korábban kormánypárti politikusként részt vett Juhász Péter háza előtti demonstráción, most már Juhász Péter oldalán áll, és együtt hívják fel a figyelmet arra, hogy a V. kerület polgárainak pénzéből kampányol a Fidesz.

Lukácsi hozzáfűzte, hogy a felkérést azért is elfogadta, mert fontos számára, hogy olyan körzetben politizálhasson, ahol történelmi személyiségek, mint Kossuth Lajos és Ady Endre is megfordultak. Emellett kiemelte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is számíthat rá, ha a munkahelye környezetével kapcsolatban problémák merülnének fel.

Lukácsi Katalin büszkén említette, hogy a körzet hosszú ideje ott élő lakói, Lendvai Ildikó és Jeszenszky Géza is biztosították támogatásukról. Ezzel is jelezve, hogy Lukácsi világnézeti határok nélkül szeretné képviselni a kerület lakóit.