Menczer Tamás: Ezeknek elment a józan eszük

Menczer Tamás a Facebookon osztotta meg véleményét az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, kijelentve, hogy vannak, akik az orosz-ukrán háború folytatását támogatják különböző érdekeik miatt, és ezzel háborúpártiak lesznek, de Magyarországnak továbbra is békepárti álláspontot kell képviselnie.

Menczer Tamás szerint a magyar emberek támogatása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Magyarország ki tudja tartani a békepárti álláspont mellett. A politikus elmondta, hogy a vezetők, vagy legalábbis jelentős részük, miért tekinthető háborúpártinak.

"Ugye mondhatnánk azt, talán ahogy a faluban is mondták, hogy ezeknek elment a józan eszük. És egyébként ne zárjuk ki, hogy egyes embereknél ez valóban meg is történt. De a többségnél nem ez a helyzet" – fogalmazott Menczer.

A politikus szerint a háború folytatását akarók döntéseit hideg politikai és/vagy gazdasági számítások vezérlik. Úgy véli, vannak, akik politikai érdekből, míg mások, mint például spekulánsok, különböző NGO-k vagy pénzügyi körök, gazdasági okokból támogatják a konfliktus fennmaradását.

Menczer említést tett arról is, hogy az amerikai külügyminiszter utalt rá, az Ukrajnának szánt amerikai támogatások 90 százaléka visszakerül az amerikai fegyvergyártókhoz. Ebből kiindulva a politikus úgy véli, hogy a háborúpártiak többsége tisztában van azzal, hogy miért támogatják a háború folytatását, de hangsúlyozza, hogy Magyarországnak a békepárti úton kell maradnia, amit csak a magyar emberek támogatásával lehet fenntartani.