Meghalt Balázs-Piri Krisztina, a magyarországi női magazinkészítés egyik úttörője

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 79 éves korában meghalt Balázs-Piri Krisztina újságíró, főszerkesztő.

Életének nyolcvanadik évében távozott az élők sorából Balázs-Piri Krisztina újságíró, aki korábban főszerkesztőként is dolgozott, és a Central Média külsős munkatársaként is ismert volt. Az újságíró évekig küzdött súlyos betegségével.

Balázs-Piri Krisztina a magyarországi női magazinkészítés egyik úttörője volt. Ő állította fel a Cosmopolitan magazin első stábját, és a Meglepetés magazin sikerének is egyik alapköve volt. Legutóbbi munkáit a Nők Lapja Korona című különszámában olvashatták az olvasók.

A Nők Lapja cikkében megemlékeznek róla, mint akire mindig lehetett számítani, még az utolsó percekig is. Bár tisztában voltak egészségi állapotával, ő sosem panaszkodott.

Balázs-Piri Krisztina a Veres Pálné Gimnáziumban tanult, az ELTE magyar-orosz szakán szerzett diplomát, és kiválóan beszélt franciául. A Világ Ifjúságánál kezdte pályafutását, majd több kiadónál is dolgozott, többek között a Beau Monde és a Praktika magazinoknál főszerkesztőként, valamint a Sanoma Médiaakadémia vezetőjeként is tevékenykedett. Nyugdíjba vonulása után is aktív maradt, rendszeresen írt a Nők Lapja Évszakok, a Nők Lapja különszámok és a hetilap számára. Széleskörű műveltségével és világlátottságával szinte minden témában otthonosan mozgott, legyen szó utazásról vagy a legújabb kulturális eseményekről.

Balázs-Piri Krisztina emlékét két gyermeke őrzi, férjét nemrég veszítette el.