Tyla homokruhája és Zendaya dupla megjelenése a Met-gálán

Az idei Met-gálán két híresség is különösen kiemelkedő megjelenéssel hívta fel magára a figyelmet: Tyla énekesnő egy valódi homokból készült ruhában, míg Zendaya két különböző ruhakölteményben vonult végig a vörös szőnyegen.

Hétfő este került megrendezésre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum divattörténeti kiállításának éves celebpartija, a Met-gála, melynek témája ezúttal "Az idő kertje" volt. Az eseményen hagyományosan extravagáns öltözetekben jelennek meg a hírességek. Idén a 22 éves dél-afrikai énekesnő, Tyla egy homokkal bevont Balmain-ruhát viselt, és egy homokórát is magával hozott kiegészítőként. Emellett Zendaya, aki öt év kihagyás után tért vissza a gálára és egyben a társelnöke is volt a rendezvénynek, mindenkit meglepett azzal, hogy kétszer is végigvonult a vörös szőnyegen, mindkét alkalommal más-más ruhában.

A Balmain kreatív igazgatója, Olive Rousteing a Vogue-nak nyilatkozva elmondta, hogy az ötlet, egy mulandó anyagból, mint a homok, ruhát készíteni, izgalomba hozta a fantáziáját, és nagyon elégedett a végeredménnyel. A ruhát kifejezetten Tyla testére szabták, és többféle színű homokkal vonták be az organza anyagot. A múzeum lépcsőin öt férfi segítette az énekesnőt a mozgásban, akik az uszályát cipelték és a lépcsőfokokon emelték fel őt. Amikor megkérdezték tőle, hogy képes lesz-e leülni a szoborszerű kreálmányban, Tyla így válaszolt: "Kit érdekel, mikor ennyire cukin nézek ki?".

Zendaya először egy Maison Margiela ruhában jelent meg, amit kézzel festett fémdíszek és apró kolibrimadarak díszítettek, és a fejéke is madarat idézett. Második megjelenésekor egy 1996-os fekete uszályos ruhát viselt, a tervező John Galliano Givenchy-korszakából, fején egy virágcsokornak is beillő rózsakompozícióval. Zendaya két különböző megjelenése még inkább fokozta az est fényűzését és a divat iránti elkötelezettségét.

Az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour 1995 óta rendezi a Met-gálát, valamint elnökként is nagy szerepet vállal. Idén az esemény tematikája a divat és a modern technológia különleges egyvelegét mutatta be. A Met-gálára egyébként Rihanna is meghívást kapott, de a várandós énekesnőt az influenza ledöntötte a lábáról, ezért az utolsó pillanatban le kellett mondania az eseményt. Az eseményen így hiába várták a rajongók és a média képviselői a világhírű énekesnőt.