Zavaros Eszter súlyos betegségéről vallott

A HírTV műsorvezetője, Zavaros Eszter, agyhártyagyulladástól szenvedhetett volna, ha nem lyukad ki a dobhártyája. Drámai részleteket osztott meg a betegségéről és a gyógyulás folyamatáról.

Zavaros Eszter, a HírTV műsorvezetője, egy felsőlégúti betegség szövődményeként kilyukadt dobhártyával küzdött meg. A vírust, amelyet kislányától kapott el, először nem vette komolyan, ami súlyos következményekkel járt. "Rendre elkapom az összes ovis vírust, amiket a kislányom hazahoz. Ráadásul engem ezek mindig nagyon megviselnek, és valahogy nálam mindig súlyosabbak, mint Lénánál. Volt már homloküreg- és garatgyulladásom is így" – mesélte az édesanya, aki nemrégiben egy orrgarat-gyulladást kapott el.

Az orvoshoz már dobhártya-gyulladással fordult, ahol figyelmeztették, hogy a dobhártyája ki fog szakadni. "Nem tudtam, hogy a dobhártya egy rugalmas hártya, és valóban ki tud szakadni. Amikor ez megtörténik, akkor teljesen szabadon marad a hallójárat. Azonban, ha nem szakad ki, az sokkal rosszabb, mert ha befelé folyik ez a gennyes váladék az még agyhártyagyulladást is okozhat" – osztotta meg a részleteket a Napindító műsorvezetője.

A betegség lelkileg is megviselte, de szerencsére teljesen meggyógyult. "Végül összenőtt a dobhártyám, a teljes gyógyulás 3 hét volt. A gégész szerint az esetem iszonyú ritka felnőtt korban, ráadásul egy bagatellnek tűnő felsőlégúti fertőzésből alakult ki. Azóta mindenkit arra biztatok, hogy ne hanyagolja el magát, forduljon orvoshoz betegség esetén!" – hangsúlyozta Zavaros Eszter, aki most már egészséges.