Balmazújvárosi gázolás: Anya és gyermeke a zebrán letarolva

Balmazújvárosban egy térfigyelő kamera rögzítette, amint egy figyelmetlen autós brutálisan elgázolt egy zebrán átkelő édesanyát és gyermekét. A Hajdú-Bihar megyei rendőrség videójának köszönhetően a baleset részletei nyilvánosságra kerültek.

A múlt héten történt eset során egy anya, aki gyermekét gyerekülésben tolta biciklivel, éppen a gyalogátkelőhelyen haladt át, amikor egy Suzuki balról érkezve hirtelen nekiütközött. A Hajdú-Bihar megyei rendőrség Facebook-oldalán közzétett videó tanúsága szerint a tragédia csak egy hajszálon múlt.

A rendőrség a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg a gyereke megúszta sérülések nélkül a balesetet.

A hajdú-bihari rendőrök felhívásukban azt kérik, hogy minden autós fokozott óvatossággal és figyelemmel közelítse meg a gyalogátkelőhelyeket, hogy elkerülhetők legyenek az ilyen súlyos és borzalmas balesetek. A baleset múlt héten történt, az erről készült videót hétfőn hozta nyilvánosságra a rendőrség. A rendőrség a közösségi médiában közzétett bejegyzésükben hangsúlyozta: „Nem csak autósok közlekednek az utakon!”.